Автомобилната столица на Турция Бурса ще бъде основeн производствен обект

...
Автомобилната столица на Турция Бурса ще бъде основeн производствен обект
Коментари Харесай

Един от най-успешните модели на Renault ще се произвежда в Турция

Автомобилната столица на Турция Бурса ще бъде основeн индустриален обект за новото потомство Renault Clio, което ще дебютира на Автомобилното ревю в Женева през 2019 година

" Съсредоточени сме върху производството на най-съвършеното, най-красивото транспортно средство ", твърди генералният управител на турско-френското взаимно дружество Oyak-Renault Антоан Аун в изявление за турския вестник Habertürk.

По думите му новото Clio ще включва първа и втора степен на полуавтоматична технология за шофиране. Той разкри някои елементи за външния дизайн на колата след тест драйв в края на 2018 година

Дебютирал през 1990 година, моделът се превръна в един от най-успешните на Renault, като се продаде в 13 млн. бройки за повече от три десетилетия.

През март предходната година Renault разгласи проектите си да реалокира производството на Clio от Франция в завода си на Oyak-Renault в Бурса. Компанията е най-големият производител на коли в Турция от над 20 години.

Компанията резервира водачеството си в бранша с висока продуктивност и експорт през предходната година. Oyak-Renault реализира най-хубавия си резултат през 2018 година, произвеждайки 602 421 мотора и приключвайки годината с 336 888 съединени автомобила. Компанията е произвела 239 591 скоростни кутии и 708 670 шасита през същия интервал.

През октомври предходната година Oyak-Renault направи стартира построяването на дружество за шприцване на алуминий под високо налягане в Бурса. Заводът за 115 млн. $ ще създава алуминиеви блокове за новото потомство хибридни транспортни средства на компанията.

Инвестицията е направена по плановата система за стимулиране, оповестена от турския президент Реджеп Тайип Ердоган предишния април, напомня Daily Sabah.

Заводът ще способства за заетостта и износа и ще понижи настоящия недостиг на Турция с 2.3 милиарда $, съгласно министъра на индустрията и технологиите Мустафа Варанк.

През юни предходната година турската Oyak и френската група Renault подписаха съглашение за удължение на партньорството си за още 27 години.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР