Автомобилната промишленост във Франция прави нов завой: за първи път

...
Автомобилната промишленост във Франция прави нов завой: за първи път
Коментари Харесай

Дизеловите коли дават заден ход във Франция


Автомобилната индустрия във Франция прави нов завой: за първи път от 2000 година французите са купили повече бензинови, в сравнение с дизелови коли. Това сочат данните за записаните през 2017 година нови коли, оповестени от Комитета на френските автомобилостроители (CCFA) и представени в електронното издание на в. " Паризиен ".

Между януари и декември 2017 година са били регистрирани малко над 2,11 милиона частни коли, което съставлява нарастване от 4,7 на 100 за една година.

При френските автомобилостроители нарастването е от 7 на 100, а при задграничните - малко над 2 %. Продажбите на Рено (Renault) са нарастнали с малко над 3 %, само че най-голямо е нарастването при Пе Ес А (PSA), +10 на 100 след придобиването на Опел (Opel) през август 2017 година. Така групата затвърждава позицията си на водач по продажбите с пазарен дял от близо 30 %.

След заканите за възбрана на дизеловите коли в някои обитаеми места, абсурда с манипулираните проби за нездравословни излъчвания и усложненията при препродажбата на остарели модели, французите доста бързо се отвръщат от дизела.

Докато през 2012 година продажбите на дизелови коли са били в апогея си (три четвърти от всички продажби), предходната година те са били не повече от 47,29 на 100 от новите регистрации (спрямо 52,18 на 100 миналата година). По този метод те са изпреварени от продажбите на бензинови коли, достигнали над 1 милион (+13,72 на сто).
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР