Автомобилната надпревара Eneos Cup ще старира третия си сезон през

...
Автомобилната надпревара Eneos Cup ще старира третия си сезон през
Коментари Харесай

Стартира трети сезон на Eneos Cup този уикенд

Автомобилната конкуренция Eneos Cup ще старира третия си сезон през този уикенд. Това ще стане на писта " Лики Моли ", която ще се организира на трасето " Дракон " край Калояново. Там ще бъде даден стартът на първи кръг от националния шампионат по автомобилизъм на затворен маршрут. През тази година планът на " Омникар България " и пловдивския клуб " КА-2 Рейсинг Тийм " ще бъде част от националния шампионат за втора поредна година. Програмата включва 6 надпревари, четири от които ще бъдат на градски трасета. Останалите две ще са на писта " Дракон " и гръцкото трасе " Серес ".

През предходната година от шампионата Eneos Cup се организираха шест кръга. Трима водачи взеха победи в тези съревнования. Венцислав Станев приключи сезона с четири триумфа. Денислав Терзийски и Кольо Карастоянов записаха по една победа. Шампион във втория сезон на Eneos Cup стана точно Станев, който ще пази купата си тази година.

В този шампионат водачите се състезават с изцяло идентични коли Audi A4, готови от екипа на КА-2 Рейсинг. Автомобилите са снабдени с 1.8-литрови турбо мотори с приблизителна мощ 190 кс. Идеята на шампионата е да бъдат показани качествата на водачите, а тези на колите да останат на по-заден проект.

В първото съревнование за тази година, присъединяване ще вземат осем състезатели: Ташо Ташев, Христо Чаков, Венцислав Станев, Денислав Терзийски, Васил Александров, Антоний Тонев, Николай Петров и Христо Христов, който ще запише дебютното си съревнование.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР