Автомобилната мода днес е електромобили и кросовъри, но става още по-интересна, когато

...
Автомобилната мода днес е електромобили
и кросовъри, но става още по-интересна,
когато
Коментари Харесай

Електрическият кросовър Skoda iV — 500 км пробег и 5.9 секунди до стотака

Автомобилната мода през днешния ден е електромобили и кросовъри, само че става още по-интересна, когато двете неща се събират в едно изделие. Такова, каквото е електрическият кросовър Skoda Vision iV. Машината не просто загатва, а направо показва какъв ще е бъдещият чешки сериен електрокросовър.

Автообилът наподобява много спортно с динамичния си, купеобразен контур. Серийното осъществяване на модела ще е третият автомобил на групата VW, използващ новата модулна платформа на концерна MEB. Първият е е идващият скоро електромобил VW ID Neo, втори представеният в Женева предсериен SEAT el-Born.

Навярно към този момент е пристигнал и часът на чешката марка да се възползва от елмодата в автомобилната индустрия, още повече че купеобразният кросовър на Skoda вече доста дълго време се спряга сред феновете и анализаторите на марката. По пътя към конвейера вероятно колата ще загуби някои от екстравагантните елементи на концепта като големите колела, хоризонталната светодиодна лента и вратите без рамки. Или пък може и да ги оставят...

Компоновката на чешкия елмодел е с два мотора с обща мощ 306 к.с. Те позволяват на колата да се форсира от място до 100 км/ч единствено за 5,9 секунди и да развива оптималната скорост ограничена електронно на 180 км/ч. Пробегът с едно зареждане е към този момент общоприетите за подобни предложения 500 км измерено по цикъла WLTP. Интересно, е да забележим дали чехите ще се осмелят или ще им разрешат от “мама ” VW да пуснат на пазара автомобил с толкова смели за марката характерности?
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР