Автомобилната компания Tesla Motors ще представи прототип на електрически пикап

...
Автомобилната компания Tesla Motors ще представи прототип на електрически пикап
Коментари Харесай

Мъск обеща премиера на пикапа Tesla до края на 2019-а

Автомобилната компания Tesla Motors ще показа първообраз на електрически пикап не по-късно от края на 2019 година. Това написа в Twitter шефът на американската марка Илън Мъск. 

По-рано предприемачът изясни, че новият модел ще бъде огромен пикап с двойна кабина и място за шестима души. Автономният пробег на електрическия автомобил без дозареждане на батериите ще бъде от 650 до 800 километра. Що се отнася до дизайна, съгласно шефа на Tesla това ще бъде футуристичен автомобил от вселената на кино лентата Blade Runner. 

Още в базовото си осъществяване пикапът ще има два електрически мотора с " вманиачен въртящ миг " и задвижване на четирите колела. Освен това базовият автомобил ще получи адаптивно пневматично окачване, което автоматизирано ще избира оптимални настройки според от съответното натоварване. 

И най-после, пикапът ще бъде разполагаем със лична полуавтономна система за ръководство Autopilot, функционалност за изцяло автоматизирано паркиране, както и система за кръгово наблюдаване. 

Според предварителните данни товарната версия на пикапаTesla ще се появи след компактния кросоувър Model Y, който американската марка възнамерява да пусне в серийно произвеждане през 2020 година. В основата на кросоувъра ще лежи леко модифицирано шаси на електрическия автомобил Model 3. 

По този метод автомобилният производител ще сведе до най-малко разноските за създаване на нов модел. В същото време, за разлика от донора на платформата, кросоувърът ще има салон с три реда седалки - използването на такава скица ще бъде допустимо посредством потребление на по-високо шаси./ money.bg

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР