Автомобилната компания Tesla е на път на достигне кулминацията в

...
Автомобилната компания Tesla е на път на достигне кулминацията в
Коментари Харесай

Кулминацията идва: Tesla доставя първите автомобили от Model 3 в края на месеца

Автомобилната компания Tesla е на път на доближи кулминационната точка в своята история с първите доставки на най-достъпния електрически автомобил на пазара - Model 3.

Tesla ще достави първите коли от дълго чакания модел в края на този месец – на 28 юли, удостовери изпълнителният шеф на компанията Илон Мъск. Тогава ще бъдат подготвени първите 30 автомобила, а по думите на Мъск до края на август броят им ще бъде 100, а след още един месец – 1 500.

Към края на декември серийното произвеждане ще бъде увеличено до почти по 20 000 автомобила на месец. Целите на Мъск не свършват дотук – въпросът е от началото на 2018-а да бъдат създавани по 10 000 Model 3 на седмица.

Мъск показа още, че моделът е минал всички регулаторни проби преди старта на производството две седмици по-рано от плануваното. Първият автомобил ще бъде подготвен в края на тази седмица.



Снимка: Getty Images

Дори сходни стойности на произвеждане обаче може да не бъдат задоволителни. Уебсайтът на компанията понастоящем дава обещание доставка на нови поръчки в средата на 2018 година. Това значи, че по това време Tesla би трябвало да е доставила към 400 000 автомобила от Model 3, а за това имат не повече от година, в случай че желаят да удържат на думата си.

Цената на Model 3 стартира от 35 хиляди $, а междинната ѝ стойност е към 42 хиляди Ако Tesla реализира задачите си, моделът ще се трансформира в един от топ 20 на най-продаваните коли в Съединените щати за 2018 година, изпреварвайки Hyundai Elantra и Nissan Sentra.

Първите притежатели на Model 3 ще бъдат от личния състав на Tesla, а с приоритет са и притежателите на Model S и Model X.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР