Автомобилната компания Nissan, която стои зад премиум марката Infiniti, обяви,

...
Автомобилната компания Nissan, която стои зад премиум марката Infiniti, обяви,
Коментари Харесай

Премиум марката Infiniti напуска Западна Европа

Автомобилната компания Nissan, която стои зад премиум марката Infiniti, разгласи, че ще спре производството на моделите Q30 sedan и QX30 sport-utility vehicle (SUV) от средата на 2019 година във фабриката в английския град Съндерланд. Двата модела се продават в целия свят, само че се създават единствено там, съобщи " Ройтерс ".

Проиводителят желае да насочи ресурсите си към пазари с по-големи благоприятни условия като Китай и Съединени американски щати, вместо да остане в район, където не-европейските премиум автомобилни марки мъчно се борят с локални играчи като Audi, BMW и Mercedes-Benz.

Това не е първият отвод на Nissan да проивежда във Англия. Наскоро компанията прекрати проектите си за производството на новия X-Trail SUV в страната, притеснявайки се от идния " Брекзит ", и предпопочета да инветира в Япония.
 Infiniti стартира първото си произвеждане в Европа
Infiniti стартира първото си произвеждане в Европа

Моделът Q30 към този момент се сглобява в Съндърланд

" Западна Европа е най-конкурентния район за премиум коли ", разяснява представителят на Infiniti Тревър Хейл пред " Ройтерс ". Продажбите на марката в Западна Европа понижиха съвсем двойно до 5 800 броя през предходната година. " Търговската действителност за Infiniti в Западна Европа е, че просто няма предвидимост за постоянен бизнес, изключително що се отнася до измененията в регулациите ", прибавя той.

Марката възнамерява да се концентрира повече върху производството на SUV модели за Северна Америка, както и да сътвори 5 нови или доста изменени такива за Китай през идващите 5 години, с цел да усили качеството на продажбите. " Всичко това е част от визията на Infiniti да се трансформира във водещ брад в премиум сегмента ", споделя още Хейл.

Докато се подготвя за овакантяване на Западна Европа, от компанията обявиха, че приготвят алтернатви за своите чиновници там. Компанията оперира с 51 чиновници и 55 магазина в тази част на континента.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР