Автомобилната компания Ford обяви, че ще съкрати 7000 работни места

...
Автомобилната компания Ford обяви, че ще съкрати 7000 работни места
Коментари Харесай

Ford ще съкрати 7000 работни места

Автомобилната компания Ford разгласи, че ще редуцира 7000 работни места в международен мащаб до края на август, с цел да спести разноски, заяви CNN. Планът ще понижи работната мощ на компанията с 10% и ще бъде сбъднат посредством доброволни и насилствени съкращения.

Приблизително 2400 от съкращенията ще бъдат в Северна Америка. Посредством тези дейности, автомобилната компания ще спести почти 600 млн. $ годишно. Главният шеф на Ford Джим Хакет е изпратил на чиновниците си известие, в което се показва, че съкращенията са част от напъните за равнене на управническата конструкция на компанията и понижаване на бюрокрацията, както и за понижаване на разноските.

Ford се ангажира предходната година да похарчи 11 милиарда $ за преструктуриране на бизнеса си, надявайки се да усили продажбите в чужбина и да модернизира автомобилния си парк, като се концентрира повече върху електрическите и самостоятелните технологии за шофиране. Компанията е вторият огромен авто производител в Съединени американски щати, след General Motors, който разгласи съкращения. През ноември General Motors закри към 8000 работни места, т.е. 15% от чиновниците си, като в същото време затвори пет заводи в Северна Америка.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР