Автомобилната компания BYD, базирана в Шенжен и пряк съперник на

...
Автомобилната компания BYD, базирана в Шенжен и пряк съперник на
Коментари Харесай

Китайските автомобили BYD със страхотна инвазия в Европа

Автомобилната компания BYD, основана в Шенжен и директен противник на електрическите автомобили Tesla на Илън Мъск, разкри проектите си за инвазия на европейския авто пазар. Китайският производител на електрически коли се впуска в нападателна интернационална офанзива, без значение от това, че е подложен на стрес от допустимо овакантяване на акционера Уорън Бъфет. Най-големият производител на електрически автомобили в Китай и вторият по величина производител на акумулатори започва предварителни стъпки за разпространяване на електрическите си коли в Европа.

Инвазията на BYD в Европа ще стартира от Германия, където се намират мощни съперници, като Volkswagen и Mercedes-Benz, и от Швеция, където оперира Volvo. След това възнамерява да разшири въздействието си във Франция и Обединеното кралство, като всичко това е планувано да стане до края на тази година. „ Те се стремят да се опълчват на огромните момчета “, сподели Ту Ле, ръководещ шеф на Sino Auto Insights, основана в Пекин консултантска компания, който чака китайската марка сполучливо да се конкурира и с продукцията на VW, и с автопарка на Мъск.

`Китайските

Тъй като брутните продажби на акумулаторни коли нарастват, анализаторите считат, че необятното разпространяване на китайските коли в цяла Европа бързо ще стане факт, тъкмо както появяването на Стария континент на корейските производители Hyundai и Kia. BYD е измежду многото китайски производители на електрически коли, които се надяват да навлязат бързо на пазарите в Европа, дружно с Nio, XPeng и Aiways. BYD стартира да се приготвя за своята европейска атака преди пет години, наемайки дизайнери, с цел да подобрят външния тип на колите си.

„ Те в действителност са минали дълъг път, с цел да създадат транспортните си средства по-привлекателни, в сравнение с преди “, споделя Майкъл Дън, началник на консултантската компания ZoZoGo и осведомен с автомобилната търговия в Китай. „ Това, което дава подтик на тази инвазия, са доста по-добре проектираните транспортни средства “, споделя още той. И въпреки всичко растежът на BYD е помрачен от хипотезата, че марката ще загуби Уорън Бъфет като главен вложител, откакто Berkshire Hathaway стартира да понижава присъединяване си, което докара до спад на акциите с 33% от пика им през юли.
`Китайските

„ Иронията е, че BYD вършат най-хубавите артикули, които в миналото са правили “, споделя специалистът Ту Ле. „ Ръстът на продажбите им е отвън класациите. И тъкмо в този момент един от най-големите им вложители се отдръпва. “ BYD е една от многото китайски компании за електрически автомобили, които са се възползвали от години на дотации и подкрепяното от страната възстановяване на веригата за доставка на метали за акумулатори. Приходите на групата скочиха с съвсем 70 % до 150.61 милиарда йени (21 милиарда долара) през първата половина на 2022 година

През юни BYD изпревари Volkswagen като третата най-ценна автомобилна компания в света - отстъпвайки единствено на Tesla и Toyota. През септември брутните продажби на акумулатори за електрически автомобили на групата надминаха тези на LG Energy Solution в Южна Корея, която се смяташе за вторият по величина снабдител на акумулатори за електрически коли в света след китайската компания CATL. През февруари Berkshire Hathaway оцени своя дял от 7.7 % в BYD на $7.69 милиарда, което е шокиращо 33-кратно нарастване от $232-та милиона, които влага през 2008 година
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР