Автомобилната индустрия по света се свива, като тук влияят различни

...
Автомобилната индустрия по света се свива, като тук влияят различни
Коментари Харесай

МВФ също повишава макроикономическата прогноза за България

Автомобилната промишленост по света се свива, като тук въздействат разнообразни фактори като да вземем за пример новите стандарти за нездравословни излъчвания в Европейски Съюз и Китай

Международният валутен фонд (МВФ) покачва прогнозата си за икономическия напредък на България с 0.4 процентни пункта до 3.7% през 2019 година Това е втората институция след Световната банка в границите на седмица, която ревизира нагоре упованията си за българската стопанска система. Заявката е и най-оптимистичната все още. Прогнозата за 2020 година също е леко нараснала - с 0.2 пункта до 3.2% по отношение на пролетните цифри.

Докладът на фонда не демонстрира на какво се дължи проверката, само че съдейки по измененията, фактор може да са упованията за по-бърз спад на безработицата, което ще има позитивен резултат и за потреблението в страната. Нагласите за настоящата сметка също са ревизирани нагоре през тази и идната година, което значи по-големи парични транзакции към България по линия на търговията, постъпленията на приходи от чужбина и европейски средства.

Абонирайте се за Капитал Четете безкрайно и подкрепяте напъните ни да пишем по значимите тематики Песимизъм по света

Междувременно скептицизмът на МВФ за международната стопанска система продължава да се усилва. Институцията намали за трети път прогнозата си за растежа на международната стопанска система през тази година до 3%, което е най-ниското равнище от 2008 година насам и е с 0.3 прочие п. по-малко по отношение на упованията на фонда от април тази година. Причината са към този момент познатите опасности – комерсиалните войни и геополитическите опасности, в това число Брекзит. В допълнение автомобилната промишленост също се свива, като тук въздействат малко по-различни фактори като да вземем за пример новите стандарти за нездравословни излъчвания в Европейски Съюз и Китай. Като цяло растежът на размера на търговията през първата половина на 2019 година е понижен до 1% - най-слабото равнище от 2012 година насам, показват от МВФ.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР