Автомобилната федерация на България не е получила нито стотинка за

...
Автомобилната федерация на България не е получила нито стотинка за
Коментари Харесай

Спортното министерство нарушава договора и не превежда пари за рали „България“

Автомобилната федерация на България не е получила нито стотинка за организацията на рали „ България 2023 “, сигнализират от централата.

„ Благодаря на целият екип, който приготвя Рали „ България 2023 “. Локацията на надпреварата е напълно нова за неговата 53 годишна история и това е предизвикателство за федеразията в тези сложни за нашия спорт времена. Надявам се всички екипажите и техните екипи, съдиите и ангажираните със надпреварата лица, а и феновете да останат удовлетворени от идното издание на Рали „ България 2023 “. От друга страна съм изключително обезпокоен от обстоятелството, че до този миг Автомобилната федерация на България не е получила и стотинка по подписания контракт с Министерството на младежта и спорта, а срокът за това бе до 16 юни. Без тези средства провеждането на сходно огромно събитие е невероятно. Министърът на младежта и спорта господин Димитър Илиев е и един от водачите с най-вече победи, освен участия в Рали „ България “ и за това този факт буди неразбиране “, съобщи пред NOVSPORT председателяj на Автомобилната федерация на България  Калоян Станчев.

„ Всичко по организацията на Рали „ България 2023 “ през тази година е към този момент конкретизирано. Автомобилната федерация на България е изпратила всички документи към ФИА и към 15 юли чака утвърждението им “, сподели шефът на ралито Пламен Иванов.

Емблематичното за българския авто спорт Рали „ България 2023 “ ще се организира от 1 до 3 септември 2023 година Стига въпреки всичко средствата, за които има подписан контракт с ММС да бъдат преведени.

Ралито ще има нова локация, като за първи път то ще се организира към старопрестолната ни столица Велико Търново.

Церемониалният старт на конкуренцията ще бъде  на 1 септември от 20.00 ч. на пл. „ Цар Иван Асен първи “, тъкмо пред крепостта Царевец. Любителите на автомобилния спорт у нас ще могат да следят общо 12 скоростни специфични стадия – 6 на 2 септември и 6 на 3 септември. Общата дължина на скоростните прави ще е 154 км, а общата дължина на цялото съревнование включващо и преходите сред стадиите 460 км. Рали „ България 2023 “ ще премине през областите Велико Търново и Габрово, като най-интересни за публиката се планува да са скоростните прави към Елена и Дряново.

Сайтът за поръчки на екипажите за Рали „ България 2023 “ ще бъде отворен на 1 август, като последната допустима дата за записване ще е 17-ти август. Предварителен интерес към най-старото българско рали с към този момент 53 годишна история има от екипажи на Румъния, Сърбия, Словения и Турция.

 
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР