Автомобилите все повече заприличват на движещи се компютри, затова не

...
Автомобилите все повече заприличват на движещи се компютри, затова не
Коментари Харесай

5 забележителни технологии, които скоро ще превземат автомобилите

Автомобилите от ден на ден замязват на движещи се компютри, по тази причина не е изненада, че те получават от ден на ден функционалности от битовата електроника. Новите технологии би трябвало да покачат сигурността и комфорта, само че включват и развлечения за возещите се в тях, написа Automedia.bg.

Ето 5 нови технологии, които съгласно специалисти, ще навлязат всеобщо в новите коли през идната година.

1. Виртуални препоръки на челното стъкло

Стъклото пред лидера към този момент не служи единствено за отбрана от вятър и дъжд. То последователно се трансформира в проекционен екран, на който излиза информация, която е доста важа за водача. Следващата крачка е интеграция на спомагателна действителност, която ще подсказва на индивида зад кормилото, къде би трябвало да концентрира вниманието си.

 VR

Например, системата ще " дорисува " неразбираемите силуети на пресичащите пътя, които са отчасти скрити от други транспортни средства. Тези зони ще светят в алено, с цел да привлекат по-бързо вниманието на водача. Освен това, при стоене в тапи или след паркиране, на стъклото ще се появяват и текстовите известия.

2. Иконите на навигацията отиват на пътя

 VR

Задава се обединение на компютърната анимации с данните от обкръжаващата автомобила среда. Такава опция към този момент се предлага при новия Mercedes A-Class. На необятен екран на централната консола се появяват фотоси от камерите, а виртуални стрелки демонстрират посоката на придвижване на автомобила.

3. Виртуална действителност при паркиране

Изследователите от Института за оптична техника във Фраунгофер (Германия) работят над система, при която спомагателната действителност подкрепя паркирането. Подобна технология към този момент се употребява от Land Rover при придвижване по тежък терен, само че тя занапред ще се развива, като благодарение на стерео камери и очила, сложени от водача, колите или камионите стават транспарантни. 

Паркирайки, лидерът ще вижда всички затруднение в триизмерно изображение. А скритите елементи от тях ще бъдат дорисувани виртуално от компютър, който ще употребява фотосите от камерите.

4. Виртуална действителност за сервизите

 VR

В близко бъдеще виртуалната действителност ще играе значима роля в всекидневието на автомобилните сервизи. Ако механикът насочи камерата на своя смарт телефон към мотора на автомобила или постави специфични очила, той ще получава тримерен облик и даже видео с работата на елемента. Така ще може да открие възможен проблем, без да му се постанова да смъква елемента. От компанията Bosch настояват, че сходна система ще облекчи работата и ще икономисва към 15% от времето, нужно за съответния ремонт.

5. Нещо повече от пътешестване

Пътниците с автомобила също ще могат да се пренесат във виртуалната действителност. Компаниите Audi и Mercedes към този момент тестват специфични очила за пасажерите. С тях те могат да пробват разходка на Holoride - технология, показана от Audi на международното ревю за потребителска електроника CES. 
В случая, виртуалният свят е синхронизиран с държанието на автомобила - водачът дава газ и форсира галактически транспортен съд. Съседните коли също стават галактически кораби, като някои се държат отзивчиво, а други - не толкоз.

 VR

Експертите са безапелационни, че до 3 години сходни виртуални очила ще се появят на пазара, с цел да предложат голям брой развлечения за пасажерите. Освен всичко, те ще имат и позитивен резултат върху физическото положение на пасажерите, защото ще отстранен гаденето и виенето на свят, причинявани от пътешестване

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР