Автомобилите Volvo се славят като едни от най-надеждните и безопасните

...
Автомобилите Volvo се славят като едни от най-надеждните и безопасните
Коментари Харесай

Бъдещите модели на Volvo ще “наблюдават щофьорите си


Автомобилите Volvo се славят като едни от най-надеждните и безвредните на планетата, и наподобява, че шведският производител желае да резервира тази си популярност и отсега нататък.
 Volvo поставя предел на скоростта на всички нови коли
Volvo поставя предел на скоростта на всички нови коли

Достатъчни ли са 180км/ч

Наскоро компанията заяви, че има намерение да постави предел на скоростта на новите си коли за да ги направи по-безопасни.

Тази седмица Volvo разгласи, че възнамерява да оборудва бъдещите си возила с " умни " камери, които ще наблюдават за държанието и положението на водача за предотвратяването на пътни произшествия.
 Снимка 413516

Камерите ще могат да разпознават дали водачът е под въздействието на алкохол, дали е изтощен и заспива, дали се разсейва по време на шофиране и дали кара с несъобразена скорост.

При засичане на нередности, колата сама ще поема непълен или цялостен надзор над ръководството, като даже ще може сама да отбие и да се паркира в спешната лена, в случай че водачът е тотално " отвън строя ".

Новата защитна система е във заключителен етап на разработка и ще стартира да се ползва в колите на шведската марка от 2020 година

От Volvo акцентират, че видео наличието няма по никакъв метод да се стриймва или съхранява в сървърите на компанията, а ще бъде напълно съхранявано в колата.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР