Автомобилите са закупени в изпълнение на проект Подкрепа за справяне с миграционния

...
Автомобилите са закупени в изпълнение на
проект Подкрепа за справяне с
миграционния
Коментари Харесай

Девет нови мобилни технически работилници осигури МВР за поддръжка на системата за комуникация TETRA

Автомобилите са закупени в осъществяване на проект „ Подкрепа за справяне с миграционния напън по българските външни държавни граници “, финансиран от ЕС по Механизма за незабавно подкрепяне на фонд „ Вътрешна сигурност “.

Деветте нови автомобила са обособени като мобилни механически работилници с повишена проходимост. Те са снабдени с всички нужни принадлежности и оборудване за поддръжката мрежовите елементи от TETRA системата, която е основна за връзка на чиновниците на МВР в регионите на външните за Европейски Съюз граници. Своевременната поддръжка, която осигурява надеждност и непрекъснатост на работата на системата, изисква бърз достъп през труднопроходими трасета до труднодостъпни региони с опция за пренасяне на обемисти товари и модули.

Мобилните работилници ще бъдат използвани в активността на дирекция "Комуникационни и информационни системи ", която осигурява функционирането на информационните и информационните системи на Министерство на вътрешните работи и други държавни органи, като построява, поддържа и развива информационни системи за управлението на Министерство на вътрешните работи.

От месец септември 2016 година Министерството на вътрешните работи е ангажирано с изпълнението на планове, финансирани от ЕК по Механизма за незабавно подкрепяне в област „ Вътрешни работи “ на обща стойност 160 млн. евро. По фонд „ Вътрешна сигурност “ се финансират действия, насочени към модернизиране на съществуващите информационни и информационни технологии, свързани с контрола на външните граници, доставка на транспортни средства, обезпечаване на оборудване за граничен надзор и наблюдение, наемане на спомагателен брой гранично-полицейски чиновници, подобряване на изискванията за задържане на граждани на трети страни в регионалните дирекции на Министерството на вътрешните работи.

*Източник: www.mvr.bg
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР