Автомобилите с газови инсталации, работещи на пропан-бутан са доста разпространени

...
Автомобилите с газови инсталации, работещи на пропан-бутан са доста разпространени
Коментари Харесай

Автомобили с АГУ: Можем ли да "палим" на газ през зимата?

Автомобилите с газови съоръжения, работещи на пропан-бутан са много публикувани по нашите географски ширини, а газстанции има съвсем на всички места. Този тип гориво е доста по-евтин и даже е по-екологичен.

Има обаче някои правила, които всеки лидер на МПС, употребяващ газта като гориво, би трябвало да знае. Едно от тях е може ли през студените месеци от годината колата да се "пали " на газ. Отговорът е: може, само че не е добре за колата.

Правилната поредност при употреба на автомобил с газова уредба планува старт на бензин, загряване на мотора и изпарителя до работна температура и едвам тогава прекосяване на пропан-бутан. Повечето модерни газови уредби вършат това упражнение автоматизирано, само че и при тях може да бъде "прескочено ".

Игнорирането на този логаритъм е груба неточност. Освен това е добре да поддържате равнище на бензин в резервоара над половината от размера му. Не оставяйте колата без бензин, даже и през летните месеци, когато "паленето " на газ е по-приемливо, само че също не е целесъобразно.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР