Автомобилите на Tesla са претрупани с невъобразимо количество сензори, микрофони

...
Автомобилите на Tesla са претрупани с невъобразимо количество сензори, микрофони
Коментари Харесай

Tesla, Defcon, Nvidia и как Model S и Model 3 могат да бъдат подвижни станции за масово наблюдение

Автомобилите на Tesla са претрупани с невъобразимо количество датчици, микрофони и камери с концепцията да създадат возилата оптимално " умни " и безвредни.

Целият този набор от записващи устройства обаче може да се окаже много комфортен механизъм за наблюдаване и следене, трансформирайки колите на Илон Мъск в преносими станции за всеобщо наблюдаване.

По време на хакерската конференция Defcon, състояла се неотдавна в Лас Вегас, Съединени американски щати, експертът по кибер сигурност Трюман Кейн показа малко устройство, което се прикачва към Tesla Model S или Model 3, и се свързва с всички датчици на колата.

Устройството съставлява дребен компютър, дело на Nvidia, който коства 700 $, само че софтуерът, с който той работи, е лично откритие на Кейн.

Джаджата се включва непосредствено в системите на колата посредством USB и стартира да записва всички лица на хора и регистрационни коли на коли, които минават през обсега на камерите.

Специално основаният изкуствен интелект в компютъра проучва записите и уведомява притежателя на автомобила, в случай че засече, че един и същи човек или автомобил, е минавал около колата няколко пъти.

Идеята е, че системата може да предотвратява обири или пък да уведомява притежателите на Model S и Model 3, в случай че някой ги следи.

Както можем да се досетим, сходна технология буди най-различни терзания по отношение на нерегламентираното събиране на данни на хора.

Подобни системи са изцяло неразрешени в някои щати в Съединени американски щати, само че това не попречи на Кейн да прегледа опцията за основаване на цяла мрежа от бдителни коли от сцената на Defcon. /lifestyle.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР