Автомобилите, които попадат под категория под Евро 3 съгласно европейските

...
Автомобилите, които попадат под категория под Евро 3 съгласно европейските
Коментари Харесай

Затварят центъра на Букурещ за коли без Евро 3

Автомобилите, които попадат под категория под Евро 3 според европейските стандарти за изгорелите газове, няма да имат достъп до центъра на румънската столица Букурещ, а колите, попадащи в категория под Евро 5, ще би трябвало да употребяват винетка.

Това оповестява в. "Адевърул ", като се базира на проекторешение на кметицата на Букурещ Габриела Фиря за въвеждане на винетка за придвижване в Букурещ от началото на идната година.

Проекторешението ще бъде гласувано в четвъртък тази седмица.

Най-висока такса ще заплащат водачите на коли, които въобще не попадат в категорията на европейските стандарти за изгорели газове. За тях таксата ще бъде 1900 леи годишно (781 лева.). Собствениците на коли с Евро 4 ще заплащат минимум - 500 леи годишно (205 лева.).

За коли с Евро 1 годишният абонамент ще бъде 1700 леи (699 лева.), за Евро 2 - 1500 леи (617 лева.), за Евро 3 - 700 леи (288 лева.). Ще има опция за закупуване и на еднодневни винетки на цена от 15 леи (6 лева.) за коли без еврокатегория и на цена от 5 леи (2 лева.) за коли с Евро 4.

Автомобилите, които се движат в Букурещ без нужната винетка, ще бъдат глобени с санкция сред 1500 и 2000 леи (617-822 лева.), планува проекторешението. Винетките ще могат да се закупуват посредством SMS и на бензиностанциите, а системата ще се управлява посредством видеонаблюдение.

Ограниченията за придвижване в Букурещ няма да важат за уикендите и на публични празници, както и през нощта - от 22,00 ч до 7,00 ч сутринта, планува още проекторешението, което се чака да бъде гласувано на 24 октомври.

Извън обсега на рестриктивните мерки са електрическите и хибридните коли, двуколесните транспортни средства, коли, приспособени за хора с увреждания, транспортните средства за радио и телевизионни излъчвания, колите на полицията, противопожарната работа, Бърза помощ, гранична полиция, данъчната администрация, профилираните служби за защита и за разузнаване и пр.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР