Автомобили продължават да се движат по Крайбрежната алея във Варна

...
Автомобили продължават да се движат по Крайбрежната алея във Варна
Коментари Харесай

Коли се движат по Крайбрежната във Варна въпреки забраната на ДНСК

Автомобили не престават да се движат по Крайбрежната алея във Варна макар възбраната, разпоредена от ДНСК по разпореждане на министъра на районното развиване, която е в действие от 12 юни до 23 юни. Това сподели инспекция на Moreto.net, осъществена през днешния ден преди обяд.

Забраната за придвижване на МПС е във връзка осъществяване на инспекция от ДНСК, която цели да обясни проблема със статута на Крайбрежна алея „ Капитан Георги Георгиев “.

За интервала на инспекцията (12 до 23 юни 2023 г.) се лимитира достъпът на моторни транспортни средства. Изключение се позволява единствено за колите със специфичен режим и колите, обслужващи публичните обекти по крайбрежната алея, показаха от районното министерство.

От ДНСК потвърдиха за Moreto.net, че възбраната важи за цялата алея, а освен за сектора от Рибарски плаж до Втора буна и че се работи по цялостното затваряне на Алеята, само че е нужно техническо време за реализирането. Ще има пропускателен режим за колите със специфичен режим.

Припомняме, през вчерашния ден министърът на районното развиване и благоустройството Андрей Цеков разпореди да се изследва проблема със статута на Крайбрежна алея „ Капитан Георги Георгиев “ в гр. Варна. Целта е да се отбрани публичния интерес и да се подсигурява живота и сигурността на пешеходците по така наречен Алея първа.

Началникът на РДНСК - Варна инж. Кирил Москов издаде заповед за детайлна инспекция, която се организира от 12 до 23 юни 2023 година взаимно с Министерство на вътрешните работи. Създадена е работна група, която ще ревизира на място и по документи градеж „ Крайбрежна алея /дамба/ „ Капитан Георги Георгиев “.

В тази връзка за интервала на инспекцията се лимитира достъпът на моторни транспортни средства в зоната, като се изключи колите със специфичен режим и колите, обслужващи публичните обекти по крайбрежната алея.

Гражданите ще бъдат навреме осведомени за заключенията на работната група.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР