Автомобили и каравани с номерата на Бургас - А, и

...
Автомобили и каравани с номерата на Бургас - А, и
Коментари Харесай

Защо дори бургазлии и варненци летуват в Гърция, а не на нашето море?

Автомобили и каравани с номерата на Бургас - А, и на Варна - В, по никакъв начин не са необичайност около Бяло море в Северна Гърция сега. Вместо притежателите им да летуват на нашето си Черно море, на чието крайбрежие живеят. Диагнозата е ясна и тя по никакъв начин не е добра за родните курорти, за "Бургас, морето и неговите трудови хора ".

Същите тези трудови хора са подготвени да чакат по час - час и половина на пека на границата, все по този начин тясна и недооправена, с цел да подкрепят с парите си все намиращата се в рецесия гръцка стопанска система, вместо бележещата необикновен напредък сега, най-малко по думите на отрасловия министър Нинова, българска стопанска система.

Има си и някои основни аргументи. Почивката в Гърция, даже на прословутите с болшинството от български туристи и притежатели на жилища курорти досами нашата граница, предлага:

задоволително просторни плажове за всички,

успокоение, вместо музикален бийт, който непрекъснато кара стомаха да пулсира, като че ли прави бързи серии коремни преси,

вкусна храна на по-добри цени от нашите, която изключително в морската си част е безусловно несравнима по качество с предлагането в заведенията за хранене на родния бряг (ние и риба към този момент на процедура нямаме).

Липсва трескавата подготовка за излизане с тежък театрален грим и токчета като кокили за дамите и условието за компактно татуирани бицепси на господата - две неща, без които появяването на вечеря в български курорт наподобява като тотално крушение.

"Гърците са го измислили ", както гласеше една лятна реклама от минал сезон.

Въпросът е за какво българите не сме го измислили, като е толкоз близо до акъла?

Миналото лято, поради взрива на коронавирус и рестрикциите в Гърция, родните курорти получиха глътка въздух и поток жадни да видят смяна родни туристи. Пределно е ясно, че по-добри и по-платежоспособни туристи от българите не сме имали, нямаме и в никакъв случай няма да имаме.

Какво обаче сториха, с цел да задържат нашите хора? Нищо, дори като че на инат подвигнаха цените с 20-30%. И с още толкоз за този сезон. Без да трансформират каквото и да било. В духа на добре известния остарял анекдот от соца, изразяващ цялата идея на Балкантурист от това време: "ако мине ".

Ами, не минава.

Трябва повече почитание към екскурзианта, изключително българския, който заплаща за настаняване в роден хотел пъти повече от все по-бедните чужденци, които идват да отдъхват у нас. Трябва повече почитание и към продукта, който му се предлага. Трябва с цената да се подвига и качеството, и равнището на обслужване, и разнообразието да се уголемява. Трябва смяна, само че също като в страната, смяна няма.

А другояче стига даже една 7-километрова опашка на автомагистрала Тракия по пътя към Бургас, с цел да откаже от всяка концепция за море вкъщи и най-търпеливия родолюбец.
създател: СЛАВА
...
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР