Автомобилът внася силна еволюция в дизайна в сравнение с предшественика си и

...
Автомобилът внася силна еволюция в
дизайна в сравнение с предшественика си
и
Коментари Харесай

SEAT пуска изцяло новия SEAT Leon с инвестиция от над 1.1 милиардa евро

Автомобилът внася мощна еволюция в дизайна спрямо предшественика си и извежда осветителните технологии на следващото равнище.
• Инвестицията е ориентирана основно към разработване на коли и създаване на индустриални мощности;
• Ефективността е основен дирек в изцяло новото развиване на SEAT Leon. Автомобилът се възползва от най-модерните силови двигатели, включващи бензинови (TSI), дизелови (TDI), на природен газ (TGI), mild-hybrid (eTSI) и хибридни (eHybrid) технологии;
• Изцяло новият SEAT Leon е първият напълно свързан автомобил на марката, поддържащ хората по отношение на техния дигитален живот.
Марторел, 28.01.2020г. SEAT показа през днешния ден във Центарлата си в Martorell напълно новия SEAT Leon, автомобил, което има за цел да оживи компактния сегмент. Компанията е инвестирала повече от 1, 1 милиарда евро, за да изведе на пазара коли с по-ефективни мотори, нови равнища на свързаност и помощ при шофиране, голяма динамичност и повече привличаща вниманието хармония.

SEAT Leon постоянно е бил главен дирек в продуктовата линия на марката и референтна точка за сегмента, потвърден от повече от 2,2 милиона продажби за три поколения. Четвъртото потомство е проектирано и създадено, за да продължи това голямо достижение и да го изкачи на последващо равнище по повод на свързаност, успеваемост, динамика и безопасност.

„ SEAT Leon е нашият най-продаван модел и искаме да продължим страхотния му път. Затова SEAT е вложила над 1,1 милиарда евро в напълно новия SEAT Leon, основно в разработването на автомобила и в подобрението на производствените мощности “ - съобщи Карстен Исенси, изпълняващ длъжността президент на SEAT и вицепрезидент по финансите и информационните технологии - „ 2019г. е рекордна година за компанията. Продали сме повече от 570 000 автомобила, най-големият размер в нашата 70-годишна история и постигнахме едни от най-добрите индустриални числа до момента, тъй като произведохме над 500 000 автомобила в Марторел. Страхотна основа за началото на актуалната 2020г. “ -добави Исенсе.

Изцяло новият Leon комбинира философията на дизайна, която е съществена за всеки автомобил, пуснат в производствената линия на SEAT, дружно с убеденост, елегантност и състезателен дух в компактния сегмент, като в същото време добавя съгласуваност, успокоение и зрялост, наблюдавани в малко други коли.

Изцяло новият SEAT Leon е планиран, разработен и създаден в Барселона, в ценралата на марката в Martorell.



Дизайн: Подобрени размери и още по-смело присъствие от вътрешната страна и извън
В основата на автомобила стои усъвършенстваната платформа MQB Evo, която предоставя размерите, гъвкавостта и адаптивността, нужен на дизайнерския екип, с цел да внесе подобрен усет за пропорциите в дизайна на автомобила от ново потомство.
В своя вид с 5 порти напълно новият SEAT Leon е дълъг 4,368 мм (+ 86 мм), необятен 1800 мм (-16 мм) и висок 1,456 мм (-3 мм). Междуосието е 2 686 мм, което е с 50 мм повече от третото поколение SEAT Leon.

В своята Sportstourer версия напълно новият Leon е дълъг 4,642 мм (+ 93 мм), необятен е 1800 мм (-16 мм) и е висок 1448 мм (-3 мм). Междуосието е 2 686 мм, което е с 50 мм повече от предишното поколение.

Изцяло новият SEAT Leon се основава на привлекателността на своя предшественик, само че с по-силна индивидуалност, подкрепена от плавно преливаващите се повърхности и перфектната композиция от ръбове и извивки на верните места. И докато външната хармония е това, което привлича вниманието, неговият жанр също така повишава общата успеваемост на автомобила с усъвършенствана аеродинамика. Коефициентът на противодействие на изцяло новият SEAT Leon е усъвършенстван с към 8% в сравнение с предходното потомство.

Изцяло новата предница на SEAT Leon осигурява по-голяма характерност, с по-здрава триизмерна връзка между решетката и предните светлини. Предните LED фарове са дръпнати обратно, осигурявайки ефект на вежди, с по-дълбок фокус, като правят автомобила незабавно разпознаваем за другите участници в движението.

Повърхностите на напълно новия SEAT Leon са еволюирали, с по-силни форми, придавайки по-елегантна дизайнерска визия, с повече промени и нюанси в цвета и тона на автомобила, когато светлината докосне боята и се плъзне по купето. Това създава автомобил с многопластова, изменяща се естетика.

Вълнението и творчеството продължават и в задната част, подчертана от LED светлини от край до край и багажника, създаден да продължи динамичната индивидуалност на автомобила. И светлинната система, и спойлерът създават линии, които внушават представата за скорост, даже когато автомобилът не се движи.

Изцяло новият интериор на SEAT Leon е върхова точка на функционалността, минимализма и елегантността. Неговото безпрепятствено, фино, но широко арматурно табло създава впечатление за лекост и „ плаваемост “. Всичко в купето е проектирано по този начин, че да е ергономически точно, което увеличава вътрешния комфорт за пътуващите, без значение дали седите на мястото на лидера, като пасажер начело или отзад.

Главният воин на интериора е централната 10-инчова медийна система, която включва различаване на жестове, осигуряващи точно взаимоотношение с пътниците и понижаване на броя на необходимите физически бутони. Въпреки че функционалностите, които са по-критични, остават следени от по-конвенционалните системи за взаимодействие.

Изцяло новият SEAT Leon съчетава привлекателен дизайн с практичност.Моделът с 5-врати предлага багажник с потенциал от 380 литра (идентичен с предходното поколение), докато Sportstourer предлага 617 литра капацитет на багажника, с 30 литра повече от предходното потомство.

Изцяло новият SEAT Leon: Осветява пътя в сегмента
Изцяло новият SEAT Leon прекрачва границите на вероятното в сегмента с гамата от светлинни технологии, интегрирани както отвън, по този начин и от вътрешната страна в автомобила.

Студеният бял светлинен цвят на опционалните full LED фарове, включващи подписа на марката, обезпечава несравнима светимост, като в това време интегрира всички значими функционалности: къси светлини, дълги светлини, дневни светлини и динамични знаци.

Страничните огледала на автомобила включват интегрирани светодиодни индикатори, а колите с full LED светлини включват светлините за добре дошли, които приветстват лидера и пътниците, прожектиращи думата „ Hola! “ върху земята, когато стартирате автомобила. Изцяло новият Leon включва също динамични LED знаци, което прави посоката на придвижване на автомобила по-ясна и затова по-безопасна.

Вътре в автомобила напълно LED амбиентното осветление внася повишена индивидуалност в интериора. Осветлението обгръща предната част на купето, от предните порти и през горната част на таблото, създавайки дъга от светлина, която оживява вътрешния характер на Leon и може да трансформира цвета и тона, според от потребностите. И това е не само декоративна светлина, само че също така осигурява редица основни функционалности, като например разкриване на слепи петна или помощ при излизане.

Свързване: Първият изцяло свързан автомобил на марката
Изцяло новият SEAT Leon е първият напълно свързан автомобил на марката. В сърцето на системата на Leon стои SEAT Digital Cockpit, който обединява 10,25 ” инструментален екран и система за информация и развлечения с висока резолюция. Стандартната мултимедийна система може да се похвали с 8,25-инчов екран със съгласуемост с аудио смартфон, до момента в който по-голямата 10-инчова екранна система предлага 3D свързана навигация, натурален гласов надзор, както и различаване на жестове за опростяване на взаимоотношението с потребителя.

Full Link системата е вратата към свързаността, позволяваща на потребителите да свързват своите мобилни устройства посредством Android Auto или безжичен Apple CarPlay към информационно-развлекателната система на автомобила и да внесат своята дигитална екосистема в превозното средство в следен, подсъзнателен, безопасен метод, който няма да отвлече вниманието на лидера от пътя, използвайки или информационно-развлекателната система, интегрираното ръководство на кормилото или разпознаването на гласа.
И с опционалната Connectivity Box с индуктивно зареждане, която дава отговор на стандартните протоколи на Qi, потребителите не се тормозят от загуба на мощ в решаващи моменти.

А Онлайн звено за свързване с вградена SIM карта значи, че напълно новият SEAT Leon никога няма да загуби връзката си с цифровия свят. Технологията означава някои функционалности за забавление и информация да употребяват на информация в реално време от облака, добавяйки допълнително измерение към традиционната навигационна система. В бъдеще това ще даде достъп до най-новите приложения за информация, които могат да бъдат обновени когато и да е и вградената eSIM също по този начин значи, че SEAT Leon се възползва от услугата eCall, която директно се свързва със незабавни служби в случай на случай.

Добавете към бленда и приложението SEAT Connect, което може да бъде изтеглено на вашето смарт устройство, предоставящо дистанционно ръководство върху множество функции, които ще оказват помощ за максимално удоволствие на лидера и също по този начин ще подобрят сигурността.

Задвижване: Широка гама от най-съвременни мотори
Изцяло новият SEAT Leon е създаден за реалния свят, с гама от задвижвания, които в този момент също включват три електрифицирани разновидността, с цел да повишат ефективността още повече. Новото поколение компактни коли се възползват от бензинови (TSI), дизелови (TDI), с природен газ (TGI), mild-hybrid (eTSI) и plug-in hybrid (eHybrid) мотори, всеки от които е проектиран да обезпечава най-високите нива на успеваемост и ръководство, давайки на клиентите правилната комбинация от автомобил и мотор, които подхождат на техните специфични потребности.

Новото предложение от стандартните бензинови мотори на Leon са всичките с директно впръскване, турбокомпресори и осигуряват мощ сред 66kW / 90PS и 140kW / 190PS, като включват 1.0-литрови трицилиндрови TSI (66kW / 90PS и 81kW / 110PS), които се употребяват в SEAT Leon за първи път и по-големи 1,5-литрови мотори (96kW / 130PS и 110kW / 150PS). В върха на пирамидата е 2.0-литровият TSI мотор с мощ 140kW / 190PS, обвързван с трансмисия с два съединителя.

Дизелът остава значима технология за намаляване на въглеродните излъчвания, а изцяло новият Leon се възползва от три варианта за дизелови мотори: всички 2.0-литрови TDI с мощ 85kW / 115PS и 110kW / 150PS.

Изцяло новият SEAT Leon има алтернатива за CNG 1,5-литров TGI мотор с мощ 96kW / 130PS.

За първи път напълно новият SEAT Leon обхваща и 48V хибридна технология eTSI, което позволява на компактния автомобил да осигури още по-високи равнища на ефективност (1.0 TSI 81kW / 110PS и 1.5 TSI 110kW / 150PS, и двете предлагани извънредно с трансмисията DSG). И защото SEAT разширява използването на електрификацията, четвъртото потомство Leon включва и усъвършенстван plug-in hybrid вид. Съчетаване на 1,4-литров TSI бензинов електромотор, 13kWh литиево-йонна батерия и шестстепенна DSG трансмисия, осигуряваща 150kW / 204PS мощ и електрически обсег от около 60 км (WLTP).

Безопасност: Най-безопасният SEAT, създаван в миналото, вкарва високо развити системи в помощ на лидера
Безопасността е в основата на изцяло новия SEAT Leon. Той интегрира някои от най-модерните налични системи в помощ на водача, в това число предсказуем адаптивен круиз надзор, спешна помощ и помощ при пътешестване, с цел да стане най-безопасният автомобил, който марката е създавала в миналото.

Различните технологии вършат възможно това SEAT Leon да усеща средата си, за да предлага оптимална отбрана, без значение какъв сюжет се случва, когато сте зад волана, извеждайки сигурността на ново, по-високо равнище.

Благодарение на напълно новия динамичен контрол на шасито на SEAT Leon, управлението на автомобила може да се трансформира в зависимост от изискванията и изискванията на лидера, което прави автомобила по-комфортен.

Технологията на адаптивното шаси непрекъснато чете изискванията на пътя, като в същото време взема предвид движението на кормилото, спирачките и ускорението, с цел да приспособява окачването, оптимизирайки амортизациите на всяко колело, с цел да обезпечи комфорт и динамичност, както никой различен.

Изцяло новият SEAT Leon олицетворява основните полезности на марката, като целта й е да предложи най-добрите възможни коли. Със следващото поколение Leon компактният сегмент на пазара ще почувства преобразуваща мощ с пускането на автомобила през второто тримесечие на 2020г.

SEAT е единствената компания, която проектира, създава, създава и продава коли в Испания. Член на Volkswagen Group, мултинационалната компания има седалище в Марторел (Барселона) изнася 80% от своите коли и присъства в над 80 страни на всички пет континента. През 2019 година SEAT продаде 574,100 автомобила, което е най-високата стойност в история на марката.

В SEAT Group работят повече от 15 000 професионалисти и разполага с три производствени центъра - Барселона, Ел Прат де Льобрегат и Марторел, където произвежда извънредно сполучливите Ibiza, Arona and Leon. Освен това, компанията произвежда Ateca и Toledo в Чешката република, Tarraco в Германия, Alhambra в Португалия и електрическият Mii, първият 100% електрически автомобил в Словакия.

Мултинационалната компания има Технически център, който работи като център за познания, сплотяващ 1000 инженери, фокусирани върху създаването на иновации за най-големия индустриален инвеститор на Испания в научноизследователската и развойна дейност. SEAT разполага с най-новата технология за свързване в гамата на своите коли и сега взе участие в глобалния развой на цифровизация на компанията, с цел да насърчи подвижността на бъдещето.

*Източник:
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР