Автомобилът Mercedes Benz S280, в който през 1997 година загина

...
Автомобилът Mercedes Benz S280, в който през 1997 година загина
Коментари Харесай

Излязоха шокиращи подробности за мерцедеса, в който намери смъртта си лейди Даяна

Автомобилът Mercedes Benz S280, в който през 1997 година почина принцеса Даяна, се е намирал в кошмарно положение по време на трагичния случай в Париж и е имал " тежка " история, написа " Дейли Мейл ". През 1994 година колата била закупена от Ерик Буше, който се занимава с реклама, а след три месеца машината му била открадната от рецидивист. Крадецът по-късно обичал да кара мерцедеса със скорост от над 160 км в покрайнините на Париж. Първо се появили проблеми с окачването на колата, а по-късно много постоянно трябвало да бъде поправяна и бандитът я изоставил. Застрахователите на Буше го посъветвали, че е по-добре да я продаде и да си върне част от изхарчената сума, тъй като автомобилът не е доста подобаващ към този момент за ремонт.

Така или другояче, Mercedes-Benz S280 се появил в хотел Paris Ritz, принадлежащ на предприемача Мохамед Файед, чийто наследник Доди Файед е съкровен другар на Даяна. Сътрудниците в хотела постоянно в диалозите между тях наричали машината руина, тъй като тя едвам удържала скорост от 37 благи в час (около 60 км/ч).


Снимка:REUTERS

Както декларира пред изданието парижкият фотограф Паскал Ростайн, два месеца преди трагичния случай с Даяна, един от неговите другари, водач от хотел Paris Ritz на име Карим, споделил на мениджъра на хотела Франк Клайн, че би трябвало неотложно да се избавят от автомобила, тъй като той се трансформира в " прекомерно рисков ".


Лейди Даяна минути преди да загине

Напомняме, че Даяна почина в автомобилна злополука в Париж на 31 август 1997 година Заедно с нея в автомобила Mercedes-Benz S280 (номер 688 LTV 75) починаха Доди ал Файед и водачът Анри Пол. От полицията след това обявиха, че в кръвта на Пол е открит алкохол, а скоростта на колата е надвишавала два пъти допустимата.

Превод и редакция: БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР