Автомобил, задвижван от водород, бе тестван от българския еврокомисар Мария

...
Автомобил, задвижван от водород, бе тестван от българския еврокомисар Мария
Коментари Харесай

Българският еврокомисар Мария Габриел тества водороден суперкар

Автомобил, задвижван от водород, бе тестван от българския еврокомисар Мария Габриел на пистата, където се организира паметното състезаниe за спортни коли " 24-те часа на Льо Ман ". Автомобилът е създаден от екип Mission H24, чиято цел е да сътвори болид на водород, която да се състезава за в Льо Ман.

Става дума за отборно съревнование за устойчивост. В първия тур на надпреварата на 16 април автомобилът ще взе участие под номер 24 и ще бъде единственият, който се състезава в подраздела за нововъведения. Водородният автомобил форсира до 100 км/ч. за 2 секунди, а оптималната му скорост е 300 км/ч. Интересно е и времето му за зареждане, което е едвам три минути.

`Българският

„ Водородният превоз е към този момент действителност. Чистият водород има основна роля освен за „ зеления " преход в региона на превоза, само че и за енергийната ни самостоятелност. Амбицията ни е индиферентност във връзка с климата до 2050 година и понижаване на излъчванията на парникови газове с 55% до 2030 година Постигането на тези цели изисква огромни вложения в сила от възобновими източници и зелен водород ", разяснява Мария Габриел.

„ Льо Ман е същинска лаборатория за нововъведения в региона на водорода и безапелационен образец за развиването на водородните технологии и в други европейски райони. Важно е да създадем мрежа от новатори и учени, вложители и бизнесмени, които работят взаимно и се поддържат. Това ще способства за основаването на интегрирана европейска иновационна екосистема в региона на водорода, сплотяваща както огромните компании, по този начин и стартъпите, и по-малките компании ", разяснява още Мария Габриел.
`Българският

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР