Автомобил Tesla в автономен режим на движение се заби в

...
Автомобил Tesla в автономен режим на движение се заби в
Коментари Харесай

Tesla в автономен режим се заби в полицейска кола в Калифорния

Автомобил Tesla в самостоятелен режим на придвижване се заби в полицейски патрул в Съединени американски щати, паркиран край пътя. Полицаите не са били в патрулния автомобил, заяви полицейското ръководство в Лагуна Бийч, Калифорния, съобщи БГНЕС.
" Непрекъснато подсещаме на водачите, когато употребяват автопилот да държат ръцете си на кормилото и да държат автомобила под надзор във всеки миг. Tesla е наясно, че автопилотът не дава опция колата да избегне всички катастрофи ", съобщи говорителка на Tesla в коментар за случая.
Отговорите на известието на полицейското ръководство в Twitter варираха от деликатен разбор на случая до съмнение към самоуправляващите се коли. " За да може автопилотът да се научи от грешките, техните разработчици би трябвало да признаят, че ги вършат ", " Човешката неточност зад кормилото е сменена от човешка неточност на клавиатурата ", са две от известията в Twitter.
Собственикът на Tesla Илън Мъск се оплака, че неотдавнашните злополуки, свързани със самоуправляващи се коли, стават сензационни заглавия, до момента в който капацитетът на технологията за избавяне на живот не прави усещане или се подценява.
Независимо че е бил с включена функционалност " автопилот ", модел S се вряза в задната част на спрян пожарен автомобил в щата Юта на 11 май. Според локалните медии, цитиращи полицията, дамата зад кормилото е оповестила, че автомобилът е бил на автопилот, а вниманието ѝ било ориентирано към телефона ѝ.
" Супер сбъркано е, че злополука на Tesla, довела до строшен гален, е вест на първа страница, а че (приблизително) 40 000 души са починали единствено при произшествия в Съединени американски щати през миналата година съвсем не се оповестява ", сподели Мъск в средата на май. " Това, което в действителност е невероятното за този случай, е, че модел S е блъснал пожарната със скорост 96 километра в час и водачът си е счупил глезена ", добави той.
За съпоставяне обаче Uber спря краткотрайно програмата си за самоуправляващи се коли в Съединени американски щати след мартенската злополука в Аризона, при която почина жена, бутаща велосипед по улицата.
Снимка: Архив
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР