Автомобил, превозващ мигранти, се е сблъскал с камион в Северна

...
Автомобил, превозващ мигранти, се е сблъскал с камион в Северна
Коментари Харесай

10 мигранти и каналджия загинаха при тежка катастрофа в Гърция​

Автомобил, пренасящ мигранти, се е сблъскал с камион в Северна Гърция, при което са починали 11 души, заяви гръцката полиция, представена от Асошиейтед прес. Смята се, че 10 от жертвите са мигранти, минали незаконно от Турция в Гърция. 11-ят умрял е водачът на автомобила и хипотетичен каналджия, заяви полицията.

Според информацията на гръцките управляващи автомобилът е имал други регистрационни номера и е бил употребен за трафик на мигранти. Колата не спряла на полицейска инспекция, само че остава неразбираемо какъв брой покрай мястото на злополуката се е случило това, показва АП.

Полицията заяви, че пътно-транспортното произшествие е станало след 5 ч. през днешния ден сутринта покрай град Кавала. Автомобилът пътувал към Солун, само че се блъснал с камион, движещ се в противоположната посока и избухнал в пламъци. Всички пасажери в колата са изгорели до неразбираемост. Камионът също се е запалил. Шофьорът на камиона - 39-годишен гръцки жител, е бил признат в болница в Северна Гърция и след оказаната му здравна помощ е бил освободен.

През последните месеци се следи нарастване на броя на мигрантите, които прекосяват незаконно турско-гръцката граница. Много от тях отиват в Солун, където се насочват към полицията, с цел да бъдат регистрирани и да потърсят леговище, отбелязва Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР