Автомобил, мотоциклети и множество кофи за боклук и барикади бяха

...
Автомобил, мотоциклети и множество кофи за боклук и барикади бяха
Коментари Харесай

Жълтите жилетки опожаряват наред в Париж

Автомобил, мотоциклети и голям брой кофи за отпадък и барикади бяха опожарени в източната част на Париж , откакто митингите на " жълтите жилетки " в 23-та поредна събота се изродиха в разпръснато на разнообразни места принуждение, оповестяват локалните медии.

Пожарникарите в Париж се борят с голям брой дребни, само че впечатляващи пожари към Площада на Републиката . Миризмата на сълзотворен газ е смесена със задушаващ черен пушек.
 Франция чака безредици на следващия ден на митинга на „ жълтите жилетки”
Франция чака безредици на следващия ден на митинга на „ жълтите жилетки ”

Кристоф Кастанер съобщи, че разследващите служби са го уведомили за евентуално завръщане на размирници

Репортери на " Асошиейтед прес " са видели горящи кола и мотоциклети и голям брой залпове от сълзотворен газ и зашеметяващи гранати , до момента в който полицейски елементи за битка с безредиците са се опитвали да наложат надзор върху тълпата. Няколко протестиращи също по този начин са били подпалени.

Френската телевизия сподели фрагменти на доброволци медици, оказващи помощ на протестиращ, облечен с жълта жилетка, легнал на земята.
 Жълтите жилетки получиха възбрана за
Жълтите жилетки получиха възбрана за " Нотр Дам "

Париж се готви за митинги

Маскирани стачкуващи хвърляха камъни по полицията в центъра на френската столица. Френската полиция посочи, че е задържала 126 " жълти жилетки " и е направила 11 000 инспекции на стачкуващи, поискали да се включат в митингите.

Въпреки че в този източен квартал ситуацията е било с напрежение, като цяло днешните митинги на жълтите жилетки бяха мирни. Много протестиращи са разочаровани, че интернационалните старания за подкрепяне на опожарената катедрала " Нотр Дам " са засенчили продължаващите към този момент пет месеца митинги на придвижването на жълтите жилетки, които се афишират против повишаването на живота и неравенството в разпределението на приходите.
 Френските
Френските " жълти жилетки " излизат по улиците за 21-ви следващ уикенд

Полицията е подхванала тактика за повече подвижност
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР