Автомобил мина през прелез в Пловдив секунди преди влака. За

...
Автомобил мина през прелез в Пловдив секунди преди влака. За
Коментари Харесай

Шофьор счупи тъпометъра в Пловдив и животът му увисна на косъм

Автомобил мина през прелез в Пловдив секунди преди влака. За броени мигове безразсъдният водач първо вбеси другите водачи, чакащи умерено пред спуснатите бариери, а по-късно и изправи косите им с маневрата си, оповестява trafficnews.bg Всичко се случва на прелеза на стъкларски цех „ Дружба”. Бариерите са спуснати, първите водачите в двете направления стопират, а след тях се подреждат всички останали. Един обаче се оказва изключително безочлив. Първо, той влиза в насрещното и изпреварва цялата колона. След това навлиза и в самия прелез. Там това е допустимо, защото бариерите от двете страни блокират единствено лентата, по която се допуска, че идват коли.

Обяснимо за какво, никой не е планувал, че даден водач ще рискува освен колата, само че и живота си, като влезе в насрещното и по-късно се набута пред движещ се локомотив.

Шофьорът на опела обаче направил тъкмо това! Успял да пресече секунди преди влакът да мине през мястото. Така рисковата маневра се разминала без следващия заплашителен влаков случай.

„ Постъпката в невиждана! Аз съм засегнат!”, разяснява очевидецът, който изпрати фотоси от обстановката. Направеното от водача в Пловдив обаче изобщо не е казус. Маневри като тази могат да доведат до огромни нещастия. В случай че машинистът няма добра видимост и не успее да спре в точния момент, колата може да бъде премазана, а пътуващите в нея – да загинат.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР