Автоматизацията е резултат от повишените изисквания към търговиятаРоботите автоматизират и

...
Автоматизацията е резултат от повишените изисквания към търговиятаРоботите автоматизират и
Коментари Харесай

Над 4 млн. робота ще има в складовете към 2025 г.

Автоматизацията е резултат от нарасналите условия към търговията

Роботите автоматизират и усъвършенстват активността на фирмите, което изяснява и бързото им внедряване (източник: CC0 Public Domain)

Складовата активност ще бъде роботизирана в огромна степен към 2025 година, сочи прогноза на анализаторската компания ABI Research. Очаква се броят на автоматизираните хранилища да нарасне десетократно.

Ако през 2018 година в роботизираните хранилища са били 4000, то към 2025 година броят им ще надвиши 50 000. В складовете ще работят повече от 4 млн. робота, твърди изследователската компания.

Високите темпове на внедряване на роботи в складовете са в отговор на потребността от ефикасна автоматизация на търговията, защото доставките в деня на поръчката стават норма.
още по тематиката
От друга страна, внедряването на роботи е подтиквано от рухването на цените им и рентабилността на инвестицията. Това е резултат от напредъка в технологии като компютърното зрение, изкуствения разсъдък и машинното самообразование.

Казано по-просто, роботите стават по-умни и към този момент не е належащо търговците да оборудват складовете със специфични спомагателни средства. В същото време роботите разрешават лесна смяна в мащаба на предприятието – както при разгръщане, по този начин и при стесняване на активността.

Подобна еластичност дава опция на бизнеса да реагира на съмненията в търсенето, провокирани от сезонни и други фактори. Системите за автоматизирани управляеми транспортни средства (AGV) и самостоятелни мобилни роботи (AMR) могат да заменят по-тежката механизирана автоматизация, която изисква големи първични вложения и сериозна физическа инфраструктура.

Роботите разрешават усъвършенстване на пространството в скъпите складови пространства и могат да понижат потребността от създаване на нови центрове за обслужването им.

Мобилните роботизирани системи имат преимущество в гъвкавостта, с помощта на опцията за прибавяне или унищожаване на роботи при нужда. Те разрешават също по този начин елементарно и релативно бързо пренастройване на работни процеси при положение на промени в линията артикули или на главните експлоатационни условия.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР