Автоматичната измервателна станция Изворите“ в Девня отчете наднормено замърсяване на

...
Автоматичната измервателна станция Изворите“ в Девня отчете наднормено замърсяване на
Коментари Харесай

Качеството на въздуха в Девня отново се влоши 


Автоматичната измервателна станция „ Изворите “ в Девня регистрира наднормено замърсяване на атмосферния въздух по индикатора „ фини прахови частици “. Това излиза наяве от информация в специфичното приложение на уеб страницата на Община Девня за качеството на въздуха. Данните сочат, че замърсяването е траяло към осемнайсет часа – от 13:30 часа на Йордановден до 07:30 часа на Ивановден. Диаграмите демонстрират, че са достигнати стойности от близо 80 микрограма на кубически метър въздух при пределно позволена норма от 50 микрограма.

Според РИОСВ-Варна източник на наднорменото запрашаване на въздуха в Девня е битовото отопление на твърдо гориво. Тезата на екоинспекцията обаче бе съществено разколебана предишното лято, когато станцията регистрира наднормено замърсяване с фини прахови частици в продължение на 3 денонощия през неотоплителния месец август. Автоматичната измервателна станция „Изворите“ е промишлено насочена и с обсег на деяние 2 километра. Ето за какво в нейния периметър попадат единствено производствата от Индустриална зона – север в града.

Там се намира и циментовият цех, откъдето поеха ангажимент към локалната власт да й дават ежемесечно данните от личните си непрекъснати измервания на отделяните в индустриалния развой нездравословни излъчвания. Това се случи на публична среща сред представители на „ Девня цимент “ и общината, която се организира на 26 май м.г. И до ден-днешен обаче от завода не са спазили обещанието си.

Източник: barometar.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР