Автоматична станция на НАСА Паркърсоларпроуб през 2018 г. ще потегли

...
Автоматична станция на НАСА Паркърсоларпроуб през 2018 г. ще потегли
Коментари Харесай

Станция на НАСА ще проникне в короната на Слънцето

Автоматична станция на НАСА " Паркър солар проуб " през 2018 година ще потегли към Слънцето , с цел да изучи " на място " излизащите от него потоци частици, известни като безоблачен вятър, заяви ТАСС.

Дракон, дявол или злобен дух – антични пояснения на слънчевите затъмнения

" Паркър солар проуб " ще проникне директно в атмосферата на Слънцето , наричана корона. Детайлните измервания в тази област са ключ към опознаването на природата на нашето Слънце ", обясниха от  НАСА . Според експертите излизащите от Слънцето частици се форсират точно в атмосферата и по този начин се популяризират в цялата Слънчева система .

Всички звезди са родени по двойки, а Слънцето е имало близнак

" Слънчевият вятър, дружно с други изменящи се феномени, зараждащи в Слънцето и космоса, могат да окажат въздействие върху Земята . Всичко това се назовава галактическо време. То е причина за северното зарево, за проблеми със спътниците, пробиви в електроснабдяването и работата на системите за връзка ", добави НАСА . Изучаването на тези процеси е допустимо единствено с изпращане на уред в слънчевата корона.

Обясниха стълбовете горяща плазма в слънчевата атмосфера

Температурата в Слънчевата корона доближава 1370 градуса Целзий, до момента в който нормалната температура в открит космос е минус 270 градуса Целзий.

Сондата ще премине на към 6,4 милиона километра от повърхността на Слънцето , което е 7 пъти по-близо от апарата " Хелиос 2 " през 1972 година Станцията ще се окаже по-близо до звездата ни и от планетата Меркурий .

Кога индивидът ще може да стигне до най-близките до Слънцето звезди?

Мисията е планувана за седем години. Очаква се сондата да се приближи до Слънцето 20 пъти на оптимално разстояние. За отбрана от високата температура, тя ще бъде обгърната със особено композитно покритие с дебелина 11,43 см. По тематиката Магнитното поле на Слънцето може скоро да се " преобърне " Регистрираха необичаен интервал без петна на СлънцетоРазкриха повода за по-бавното въртене на външните пластове на Слънцето
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР