Автомат ШАК-12 влиза на въоръжение в руските специални части, съобщи

...
Автомат ШАК-12 влиза на въоръжение в руските специални части, съобщи
Коментари Харесай

Специалните части на Русия ще получат супер оръжие

Автомат ШАК-12 влиза на въоръжение в съветските специфични елементи, заяви РИА Новости. В Съединени американски щати към този момент го назовават "супер-оръжието ". За новото оръжие заяви представителят на Централното конструкторско изследователско бюро за спортни и ловни оръжия Юрий Амелин.
"При нас идват поръчки и ние ги изпълняваме в границите на държавната поръчка, само че ние не имаме намерение да ги произвеждаме в огромни размери ", изясни Амелин.
Трябва да се означи, че новите автомати са предопределени за специфични патрони диаметър 12,7 мм и са предопределени да поразяват даже съперник с бронежилетка. По тази причина американското издание The National Interest назовава картечницата "супер-оръжие ".
Дизайнът на ШАК-12 е изработен по схемата "булл-пап ", която понижава дължината на оръжието с задоволителна дължина на цевта. Автоматът употребява три типа муниции: бронебойни патрони, които пробиват бронежилетки, патрони за изстрели благодарение на ауспух и патрони със светлинни патрони с алуминиева вътрешност с оптимален спирачен резултат и опция за понижаване на рикошета.
На 6 декември порталът Business Insider съпоставя съветския атакуващ хеликоптер КА-52 "Alligator " и американския AN-64 "Apache ", които се считат за най-хубавите в своя клас.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР