„Автомагистрали“ ЕАД връща на работа мъжа, който подаде сигнал срещу

...
„Автомагистрали“ ЕАД връща на работа мъжа, който подаде сигнал срещу
Коментари Харесай

Връщат на работа уволнен от бившата шефка на Автомагистрали“

„ Автомагистрали “ ЕАД връща на работа мъжа, който подаде сигнал против шефа на компанията Десислава Христова и тя беше освободена от поста. Това заяви за bTV самият Николай Едрев, който преди месец е бил уволнен от Христова след сигнал за нередности.

Той разяснява и рокадите в сдружението.

Николай Едрев е работил в „ Автомагистрали “ предходната година като началник на отдел "Процедури, публични поръчки и надзор на контракти ". Той твърди, че още през 2018 година с поръчка на Агенция „ Пътна инфраструктура “ без съревнование с други компании за цена и качество и без да има потенциала за строителството, "Автомагистрали " е взела милиони левове от джоба на данъкоплатеца за построяването на 6 сектора от „ Хемус “.

Ролята на Христова, съгласно Едрев, е в подготовката на всичко това дружно с другите шефове на сдружението. Със свои решения и подписи те авансово подбрали и договорили 8 компании, на които да превъзложат работата.

„ Има голям брой компании, които не са в този кръг и разполагат с повече запас и потенциал от неизвестно по какъв начин определените компании по този лист. Дейността на Автомагистрала до края на 2018 година се е състояла главно в разчистване на тревички по автомагистралите и кърпенето на дупки “, заяви Николай Едрев.

След сигнал до районното министерството за подписите на Христова Едрев е бил уволнен, твърди той. Освободената през вчерашния ден директорка още веднъж разяснява, че с дейностите си е търсела метод да развие "Автомагистрали ". И показва своя версия за отстраняването ѝ - нейн сигнал за съгласуваност на една от компаниите със чиновник на Пътната организация.

„ Фирма с 10 обекта по „ ин хаус “ контракти е обвързвана с човек от управлението на АПИ. А момента, в който алармирах на Гроздан Караджов за проблеми с тази компания, бях отстранена, без даже да ме видят и погледнат в очите “, съобщи по-рано през днешния ден Десислава Христова.

Засега от Министерството на районното развиване и благоустройството се въздържат от коментар по версиите.п
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР