Автомагистрала Тракия в района на Пазарджик остава затворена за движение

...
Автомагистрала Тракия в района на Пазарджик остава затворена за движение
Коментари Харесай

Обърнат ТИР блокира трафика по АМ Тракия, шофьорът е в болница

Автомагистрала " Тракия " в региона на Пазарджик остава затворена за придвижване в посока София поради извърнат турски ТИР. Образувала се е километрична опашка от чакащи коли и камиони. Обходният маршрут е през пътен възел " Цалапица " през Пазарджик. При случая е потърпевш водача, който е настанен в болница.

Пловдив

Сигналът за злополуката е подаден към 2:20 часа тази нощ. Най-вероятната причина за обръщането на ТИР-а е заспиване на турския водач. Той е откаран от екип на Спешна помощ в Университетската болница " Свети Георги " в Пловдив, с лека контузия на главата. Пробата му за алкохол е негативна.

При удара тежкият камион е отнесъл близо 100 метра от разграничителната мантинела и се е обърнал на една страна като е препречил и трите ленти на автомагистралата в посока София.

ТИР-ът е превозвал към 20 тона замразена риба, която се е разпиляла по платното. Повече от два часа бригада хамали се наложи да трансферират товара от авариралия ТИР в различен.
Николай Манолов: Обади ни се шефа, сподели на автомагистралата има извърнат ТИР, би трябвало да се трансферира товар в различен.
На мястото на злополуката имаше екипи на организация Митници. Инспекторите ще опишат количеството на товара и ще пломбират претрупания ТИР. От организацията по сигурност на храните също би трябвало да дадат мнение дали рибата е годна за консумация откакто няколко часа е останала отвън хладилния камион.

След като ТИР-а бъде изтеглен, платното би трябвало да се измие. Веднага по-късно придвижването ще бъде възобновено.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР