Автомагистрала Тракия“ остава блокирана и тази сутрин за пореден осми

...
Автомагистрала Тракия“ остава блокирана и тази сутрин за пореден осми
Коментари Харесай

Протестът на енергетици и миньори е безсрочен: АМ „Тракия“ остава блокирана

Автомагистрала „ Тракия “ остава блокирана и тази заран за следващ осми ден. Протестиращите енергетици оповестиха, че митингът им става неопределен.

След шест дни на митинги блокадата на Автомагистрала „ Струма “ падна , само че останаха още няколко блокирани основни пътища – Автомагистрала „ Тракия “ край Стара Загора, Проходът на Републиката, както и пътят Гълъбово-Раднево, Раднево-Нова Загора и основният път „ Русе-Свиленград “, в региона на с. Главан. Въпреки че беше реализирано съглашение с властта , част от протестиращите упорстват териториалните проекти за въглищните региони да бъдат оттеглени. Демонстрантите опънаха шатри и палатки на автомагистралата .

Според протестиращите даже Народното събрание не подсигурява решението на съглашението . Те са поискали териториалният проект да бъде изтеглен и да се вкарат точките от съглашението, което ще подсигурява, че той ще бъде изпълнен.

„ През идващите седмици териториалните проекти за енергиен преход във въглищните райони ще се договарят с Европейската комисия /ЕК/ и тъкмо по тази причина тези документи би трябвало да бъдат там. Ако бъдат оттеглени, няма по какъв начин по тях да се договаря “ , още веднъж напомни от своя страна министър председателят акад. Николай Денков.

Той акцентира, че разискванията с Европейска комисия би трябвало да се организират паралелно с диалозите с миньорите и енергетиците . Министър-председателят прикани протестиращите да изоставен автомагистралата и да дойдат на масата на договарянията, с цел да се приказва в елементи.

„ Аз съм безусловно уверен, че огромна част от тях не схващат добре каква е същината на проектите и в действителност по какъв начин те биха им помогнали. Плановете не затварят централите, както те си показват. Когато пазарът затвори централите, когато те не могат да работят, тъй като има по-евтин ток от други източници, проектите ще оказват помощ на тези райони да развият бизнес, който е нов, актуален и надлежно би основал работни места, по-добри от тези, които има сега “ , изясни министър председателят.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР