Автомагистрала Люлин продължава да бъде затворена заради дейностите около укрепване

...
Автомагистрала Люлин продължава да бъде затворена заради дейностите около укрепване
Коментари Харесай

Разчистват свлачището край АМ Люлин

Автомагистрала " Люлин " продължава да бъде затворена поради дейностите към подсилване на скатовете към село Мало Бучино. От Агенция " Пътна инфраструктура " работят допустимо най-бързо, с цел да отстранят дефинитивно свлачищата в сектора, които основават проблеми по пътя всяка година.

Каква е повода да ги има и по кое време се чака да завърши плана - гледайте в репортажа на Мина Петрова.


За четвърта поредна година се постанова от Агенция " Пътна инфраструктура " да обрушват скатовете към автомагистрала " Люлин " в сектора при Мало Бучино.

инж. Михаил Рашков, АПИ: Причината е, че още при построяването на автомагистралата не са осъществени добре геоложките изследвания. В онази част има здрава канара, относително здрава канара, до момента в който тука структурата на почвата е напълно друга.
Сега планът е направен от експерти, които се надяват той да реши дефинитивно казуса със свлачищата в региона. Инвестирани са близо 4 милиона лв..

Засега секторът е затворен, което провокира дълги опашки и запушване в двете направления по маршрута София - Перник. От понеделник до петък се позволяват единствено тежкотоварни коли на всеки два часа. За леките коли секторът е затворен от 10 до 18 часа. Обходните направления са два - за тези, които пътуват в посока София, обходът е през Владая. А за пътуващите в посока Перник обходът е или през Владая, или през Мало Бучино.

От АПИ твърдят, че дейностите в този сектор ще приключат най-късно в края на септември.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР