Автомагистрала Хемус трябва да бъде направена до 2024 година -

...
Автомагистрала Хемус трябва да бъде направена до 2024 година -
Коментари Харесай

Шефът на АПИ: АМ Хемус трябва да бъде направена до 2024 година

Автомагистрала " Хемус " би трябвало да бъде направена до 2024 година - тя е предпочитана задача в програмата на държавното управление. Това съобщи на въпрос на кореспондент на Българска телеграфна агенция в Плевен ръководителят на Управителния съвет на Агенция " Пътна инфраструктура " /АПИ/ инж. Светослав Глосов, представен от Българска телеграфна агенция.

Работи се доста съществено от страна на организацията, добави той. " Вече два сектора - единият от страна София, а другият - от страна Варна, се работят. Предстои оповестяване на тръжните процедури и започваме по-късно работа в сектора от Боаза до пътя Плевен-Ловеч и идващият - от пътя Плевен-Ловеч до пътя Велико Търново - Русе ", разясни той. По думите му това са към 157 километра, които напълно в скоро време ще бъдат предоставени за работа.

На въпрос за ремонтите на пътищата в Плевенско, инж. Глосов разясни, че се готви план за сериозен ремонт на пътя за пристанището Сомовит. Той допуска, че през пролетта ще се стартира ремонтът по тези сектори.

Надяваме се през идната година сензитивно да се подобрят финансовите благоприятни условия с въвеждането на тол системата, разяснява инж. Глосов. " От 1 януари стартира да работи електронната винетка, а от 16 август - и тол системата за товарните коли над 3,5 т. Една обективна система, тъй като всеки ще заплаща за това какъв брой употребява пътя и какъв брой го похабява ", сподели инж. Глосов. Според него " сега са изкривени нещата - тъй като леките коли имат по-голям принос в приходите за използването на пътищата, от колкото товарните, а не леките похабяват пътя ".

Днес инж. Светослав Глосов откри приключена рехабилитация на сектор от 12 км. от пътя Плевен-Ловеч, в който са вложени близо 7 млн.лв.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР