Автомагистрала "Хемус" ще бъде изцяло готова през 2024 г., а

...
Автомагистрала "Хемус" ще бъде изцяло готова през 2024 г., а
Коментари Харесай

Николай Нанков: През 2024 г. ще пътуваме по АМ "Хемус" от София до Варна

Автомагистрала "Хемус " ще бъде напълно подготвена през 2024 година, а финансирането през годините ще осигуряваме от приходите от ТОЛ системата, която ще проработи от идната година. Това сподели министърът на районното развиване и благоустройството Николай Нанков на шестата политическа академия на Жени ГЕРБ във Вършец, оповестяват от пресцентъра на ГЕРБ.

"През 2023 година ще бъдат подготвени автомагистралите "Струма " и Русе - Велико Търново. През октомври тази година, осем месеца предварително, ще бъде пуснат и Лот 3.3 на Автомагистрала "Струма " от Сандански до Кресна ", сподели министър Нанков.

"В развой на създаване са лот 3.1. на Автомагистрала "Струма " и 9,3 км от "Хемус " от Ябланица до Боаза, чието строителството стартира на 27 март т.г. Сега се проектира 16,3-километровият сектор от пътен възел "Белокопитово " до пътен възел "Буховци ". Проектират се и 50 километра от Боаза до пътя Плевен - Ловеч, като се чака през тази година да стартират търгове за построяването на секторите от Боаза до п.в. "Дерманци ", от п.в. "Дерманци " до п.в. "Каленик " и от п.в. "Каленик " до пресичането с Плевен - Ловеч. Ще бъдат оповестени и процедури за инженеринг на 85 км от пътя Плевен - Ловеч до Русе - Велико Търново, разграничен на три подучастъка ", показва Нанков.

"Протестиращите направиха забележими напъните на държавното управление за построяването на пътя Видин - Ботевград, който е и ангажимент в управническата ни стратегия, за което им благодаря ", добави министърът.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР