Автомагистрала Европа ще бъде пусната за движение около Нова година,

...
Автомагистрала Европа ще бъде пусната за движение около Нова година,
Коментари Харесай

Автомагистрала "Европа" ще бъде пусната без последния слой асфалт

Автомагистрала " Европа " ще бъде пусната за придвижване към Нова година, само че без последния пласт асфалт. Той ще бъде положен през пролетта. Това съобщи министърът на районното развиване и благоустройството Иван Шишков по Нова телевизия.

По проект секторът сред Драгоман и сръбската граница трябваше да бъде открит през септември, само че се стигна до трета поредна пролонгация. Регионалният министър дефинира автомагистралата като „ пътят на костенурката ” поради забавения градеж. „ За страдание, макар острите ми мнения с Агенция „ Пътна инфраструктура ”, няма по какъв начин да може да бъде приключена напълно автомагистралата до Нова година ”, сподели министърът.

Шишков съобщи още, че инспекцията на лот 2 и 3 на автомагистрала „ Тракия ”, която откри, че са спестени материали при градежа, е иницирана от Министерство на вътрешните работи.  " За един от лотовете, който е в по-лошо положение – трети лот, по този начин или другояче, имаше планувана инспекция от предходните управления на Министерство на регионалното развитие и АПИ ”, посочи министърът.

След инспекцията Шишков съобщи, че тестът от асфалта е посочила, че вместо 220 мм, той е сред 190 и 200 мм. Ако секторите са били направени качествено, е трябвало да устоят 4-5 година До 10 дни ще има резултати от лабораторията за вложените материали, само че има подозрения, че и техните качества не са на равнище. В сходно окаяно положение съгласно Шишков е и автомагистрала " Хемус ", " където на 2-ри и 3-и лот няма асфалт, а на първи не е задоволителен ".
Изпълнителят на лот 2 " Трейс " не се съгласи с министъра, че строителството е неприятно. " Лот 2 на Автомагистрала Тракия е най-проверяваният строителен обект в България. Извършени са 140 инспекции. През 2011 и 2014 година представители на Европейската комисия вършат инспекции, както по време на осъществяването на обекти по Оперативна програма " Транспорт ", част от които е Автомагистрала " Тракия-ЛОТ 2,3 и 4 ", по този начин също и при правене на одитния отчет след завършването на строителството - не са установени никакви нередности и несъответствия ", безапелационни са от " Трейс Груп Холд ".
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР