Автократичният президент на Туркменистан получи място в новата горна камара

...
Автократичният президент на Туркменистан получи място в новата горна камара
Коментари Харесай

Пълен автократичен контрол в Туркменистан след изборите в неделя

Автократичният президент на Туркменистан получи място в новата горна камара на страната, оповестиха държавните медии в последния ход, намекващ за тактика за заместничество, предава Агенция Франс Прес.
В неделя в Туркменистан се организираха първите избори за новосъздадения Сенат, само че нямаше опозиционни претенденти. Президентът бе определен, дружно с 47 други претенденти, заяви вестник " Неутрален Туркменистан ". Кандидатите бяха определени от локалните препоръки, а вестникът не написа кой съвет е избрал 63-годишния Бердимухамедов. Служител, представен в обособена обява, съобщи, че президентът е получил 100 % от гласовете.
Пълният надзор върху Сената е значим за семейство Бердимухамедови, тъй като ръководителят на горната камара ще бъде втори по ред в президентството след конституционните промени, признати предходната година. 39-годишният наследник на Бердимухамедов, Сердар, получи поредност от покачвания, за които се счита, че го приготвят за най-високия пост.
 Президентът на Туркменистан издаде своята 55-та книга Президентът на Туркменистан издаде своята 55-та книга
В Ашхабад се организира тържествено показване на новата книга на президента на Туркменистан Гурбангули Бердимухамедов, заяви Туркмен По...
Кандидатурата на президента за горната камара не беше оповестена преди този момент, само че броят на претендентите, представени от държавните медии, се промени от 111 на 112 в навечерието на гласуването. Сега президентът би трябвало да избере още осем членове за горната камара и член, който да ръководи камарата, с цел да приключи нейното образуване.
Спекулациите за ранна последователност в изолираната страна идват, когато преодолява икономическа стихия, резултат от дълготрайния спад на цените за износа на природен газ и резултатите от пандемията от ковид. Туркменистан е една от дребното страни, които не са записали нито един случай на коронавирусна зараза, макар че задгранични медии оповестяват за смъртни случаи от заболяването.
През февруари Сердар Бердимухамедов получи три нови позиции, ставайки вицепремиер, член на мощния съвет за сигурност и основен инспектор. По-малкият Бердимухамедов в предишното е заемал върховен дипломатически пост и е работил като законодател. Ако той бъде повдигнат за водач в близко бъдеще, това ще възвести първата наследствена последователност в Централна Азия, някогашен руски район, където политиката постоянно е доминирана от могъщи фамилии.
Бердимухамедов-старши служи като персонален ортодонт, а по-късно и министър на опазването на здравето на първия държател след независимостта на Туркменистан Сапармурат Ниязов, преди да заеме управителната служба след гибелта му. 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР