Автокаско е една от най-често споменаваните думи, щом стане дума

...
Автокаско е една от най-често споменаваните думи, щом стане дума
Коментари Харесай

Какво е Каско, от какво зависи и колко ще ни струва

Автокаско е една от най-често споменаваните думи, щом стане дума за коли. Всички сме чували за тази застраховка и постоянно сме ставали очевидци на диалози какъв брой коства и какво покрива. Нека хвърлим повече светлина по въпроса.
Какво съставлява и от какво защищава застраховката
Автокаско (срещана най-често единствено като Каско) е тип автомобилна застраховка, която покрива вредите по автомобила. Въпросните вреди може да са резултат от пътно-транспортно произшествиe (ПТП), естествено злополучие или умишлени дейности за увреждане/кражба на колата. Застраховката е доброволна и покрива многочислени опасности - от климатични феномени като градушка, наводняване, гръмотевица и разнообразни стихии, до механически повреди, предизвикващи пожар в автомобила, кражба, вандализъм и паркинг вреди.
Тя пази колата ви и компенсира вредите при ПТП, без значение дали случаят е по ваша виновност, или не. Покритието зависи от типа на контракта, който сте подписали, като застраховката може да бъде цялостна, частична или лимитирана. Застраховката е предопределена както за частни лица, по този начин и за компании.
Застраховката " Гражданска отговорност " е наложителна, само че при случай, застрахователят ви няма да покрие повредите на автомобила ви. За да сте сигурни, че всичко по колата ви ще бъде възобновено, ви е нужно Каско. Тази застраховка обезпечава отбрана и при обири и естествени бедствия. Единствено Kаското подсигурява, че в случай че колата ви или елементи от нея бъдат откраднати или пострадат при стихия, градушка или друго климатично събитие, ще можете да разчитате на обезщетение.
Освен общоприетите застраховки, на пазара съществуват и специфични артикули   Каско , създадени от застрахователни брокери, които носят спомагателни екстри за клиентите и по-добри условия.
Валидност и цена
Застраховката Автокаско всекидневно важи за България и цяла Европа (включително и Турция). За да сключите Автокаско, ви е необходим талона на автомобила, както и годен ваучър за механически обзор, който подсигурява техническата редовност на колата.
Каското не важи, когато карате без брошура или с невалидна брошура, използвали сте алкохол или друго упойващо вещество, в случай че откажете алкохолна проба или се движите в пътни сектори, неразрешени от Закона за придвижване по пътищата. Тази застраховка не покрива и повреди по автомобила, зародили в резултат на употреба (износване и/или щета на по-дребни елементи като гуми, ремъци, предпазители, крушки и т.н.).
Цената на каското зависи от цената на автомобила и датата му на произвеждане, възрастта на притежателя, дали имате друга застраховка в същата компания, дали имате вреди от предишна година. Обичайният период на тази застраховка е 1 година.
Какво да вършим при положение на вреда
В случай на пътно-транспортно произшествие е нужно да уведомим застрахователя и КАТ, а при кражба - съотвеното районно ръководство на Министерство на вътрешните работи. Щетите се завеждат от застрахования или негов представител, като се дават документите на колата, застрахователната лавица и документ за настъпилия случай. Сервизите, в които могат да се отстранят вредите, се дефинират от застрахователя, а клиентът, в множеството случаи, може да избере един от тях. Обезщетението се пресмята от застрахователя и се изплаща до 15 дни след привършване на вредата по банка или в брой.
Най-лесно е да я сключим при осигурителен брокер
Може да сключим Каско непосредствено в офис на застрахователна компания или посредством осигурителен брокер . Второто е за предпочитане, защото на едно място може да получим предложения за разнообразни застрахователи и да ни бъде разяснено какви са плюсовете и минусите на всеки един вид. Така притежателите на коли могат да изберат застраховка, която най-добре пасва на персоналните им потребности и благоприятни условия.
Каското подсигурява успокоение, защото при положение на произшествие финансова отговорност носи застрахователят, а не притежателят на автомобила. Така заобикаляме риска да плащаме за всяка драскотина по колата от личния си джоб. Но най-голямото преимущество на тази застраховка е увереността, че имаме на кого да разчитаме при положение на случай.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР