Автоинструктори от Варна излизат на протест, съобщава БНР.Те настояват да

...
Автоинструктори от Варна излизат на протест, съобщава БНР.Те настояват да
Коментари Харесай

Автоинструктори се вдигат на протест срещу парализирането на бранша

Автоинструктори от Варна излизат на митинг, оповестява БНР.

Те упорстват да бъдат обновени теоретичните и практическите образования по кормуване и осъществяване на изпити при съблюдаване на ограниченията в изключителното състояние.

Протестната демонстрация е против неангажираността на страната към сектора в актуалната обстановка.

До момента те са изпратили редица писма, само че единственият отговор е пристигнал преди ден от Изпълнителна организация " Автомобилна администрация " с уточнението, че не се разрешава отдалечено образование в изключителната обстановка.

Председателят на Съюза на автоинструкторите във Варна и притежател на автошкола Атанас Балабанов изясни, че от сектора са предложили пакет от ограничения, от които обаче е била призната единствено тази за понижаване на броя на теоретичните изпити и провеждането им, спазвайки санитарно-хигиенните условия.

Той съобщи, че разполагат с направени платформи за отдалечено образование и добави, че съответните ограничения за образование, които оферират са да се образова по един курсист, да се дезинфекцира автомобилът на всеки час и да не се позволяват курсисти със подозрения за здравословното им положение.

Балабанов акцентира, че доста компании от сектора са на минус, а системата 60/40 за тях не е настояща, защото оборотът им е нула.

За нас по-логично е, даже да бъде позволено образованието по доктрина и процедура, то теоретичното образование да премине на отдалечения принцип, което е доста по-безопасно, изясни той.

По негови думи за 6 май е плануван митинг в София. /БНР
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР