Автоинструктори негодуват срещу предложеното увеличение на часовете за курсове за

...
Автоинструктори негодуват срещу предложеното увеличение на часовете за курсове за
Коментари Харесай

Автоинструктор: При по-скъпи курсове хората ще карат без книжки

Автоинструктори недоволстват против препоръчаното нарастване на часовете за курсове за дееспособност.

Предложението на Министерството на образованието е за нарастване с 14 часа, което от своя страна ще направи курса по-скъп с към 300 лева. 

Финансовата страна ги тормози, в този момент в случай че се вдигне цената на курса. Мисля, че фрапантно ще намалеят искащите, а и фрапантно ще се усилят ръководещите без удостоверение, счита Георги Халачев, авто инструктор.

Божана Николова споделя, че часовете в никакъв случай не са задоволителни – не може да те приготвят за всичко, което е на пътя, тъй че счита – колкото повече – по-добре. Макар че не всеки би имал тази финансова опция, добавя тя.

Виждаш го – може, в границите на 31 кормилни часа да се приготви, при което останалите часове ще бъдат по този начин или другояче оползотворени, само че няма да има кой знае какъв резултат, споделя Георги Халачев. Има хора, на които 30 часа не им стигат и при тях би следвало да бъдат повече, прецизира автомобилният инструктор.-->

Очаква се измененията да бъдат гласувани дефинитивно от работна група през днешния ден. За да влязат в действие, е необходим единствено автограф на просветителния министър.

Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР