Автоинструктори и школи за шофьорски курсове се готвят за национален

...
Автоинструктори и школи за шофьорски курсове се готвят за национален
Коментари Харесай

Автоинструкторите също се готвят за протест

Автоинструктори и школи за шофьорски курсове се готвят за народен митинг в понеделник - 26 юни. Те упорстват за сериозен разговор за оповестените неотдавна следващи нови ограничения за провеждането на шофьорските изпити.
 
Намеренията на транспортното министерство, оповестени от отрасловия министър Ивайло Московски, са практическите изпити отсега нататък да се организират единствено в държавни коли, оборудвани със супертехника, оповестява " Сега ".
 
Повдигнаха обвинявания на шестима от арестуваните след акцията в ДАИ

Компютър, а не чиновник на Държавна организация " Автомобилна администрация ", ще дефинира маршрута. Инструктор от автошколата няма да участва на изпита, както е в този момент.
 
Идеите пристигнаха дни откакто за следващ път 12 души от организацията, известна като ДАИ, бяха арестувани за манипулиране на изпитите по кормуване. Един от разновидностите за промени е ДАИ да купи или да наеме нови коли, които да бъдат оборудвани с техника за инспекция на качествата на бъдещите водачи. Така действително страната още веднъж ще поеме напълно шофьорските изпити.
 
Задържани при спецакция против пазаруването на шофьорски книжки в София

Новите държавни коли би трябвало да имат техника, която да регистрира придвижването на автомобила, както и държанието на лидера и изпитващия. Оборудването в колите би трябвало да бъде закрепено и да разрешава изцяло видеозаснемане в купето и отвън транспортното средство, да прави непрекъснат аудиозапис, да регистрира по кое време се натискат педалите от изпитващия, както и всевъзможни други въздействия върху ръководството.
 
Бежанци си купуват шофьорски книжки в България

" Ние не сме източник на корупция ", отвръщат от автошколите. Те желаят да бъдат разграничени разрешителната, контролната и изпитната активност. Съсредоточаването им в Агенция " Автомобилна администрация " съгласно уредниците на митинга е причина за корупция, административен произвол, рекет и непросветеност. По тематиката Близо 115 000 лева открити у арестуваните при акцията в ДАИ Арестуваните от ДАИ работили от доста години в сферата
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР