Автоимунните заболявания са заболявания на имунната система. Ако имате автоимунно

...
Автоимунните заболявания са заболявания на имунната система. Ако имате автоимунно
Коментари Харесай

Преяждането с паста може да отключи автоимунни заболявания

Автоимунните болести са болести на имунната система. Ако имате автоимунно заболяване, то някъде из имунната ви система е настъпил безпорядък и тя е почнала да нападна вас самите. Известни са към 100 разнообразни автоимунни болести, които нападат една или друга част на вашето тяло, ако/когато бъдат отключени.

Смята се, че има четири основни фактора, които провокират тревожното повишаване на автоимунните болести - глутен, отрови, стрес и пропускливи вътрешности.

Глутенът е неизменима част от нашата диета. Често се среща и в храни, които съдържат и други ввещества, отключващи сходни болести, като захарта.

20% от всички тестени произведения съдържат глутен, който, в случай че се употребява в огромни количества и всекидневно може да докара до синдром на раздразненото черво, автоимунни болести и кожни проблеми, споделя диетологът Анастасия Гаврикова, представена от Darik News.

Разнообразието от хранителни субстанции е главното предписание при съставянето на здравословен хранителен режим, споделя тя.

" Ако сте фенове на пастата и ядете макаронени произведения всеки ден, няма да получите питателните субстанции, които се съдържат в други зърнени култури: в елдата, в кафявия ориз, в киноата. Така че, в случай че обичате тестени произведения убедете се, че нямате стомашно-чревни проблеми, автоимунни болести. Важно е да следите по какъв начин наподобява кожата ви и дали сте с наднормено тегло”, поучава диетологът.

Тя добави, че можете да изберете безглутенова паста: това са оризови спагети, паста от нахут и царевична паста.

" Уверете се, че на опаковката написа " без ГМО ", предизвести Гаврикова.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР