Автоимунните заболявания са група заболявания, характеризиращи се с хиперактивност на

...
Автоимунните заболявания са група заболявания, характеризиращи се с хиперактивност на
Коментари Харесай

Внимание! Тези признаци показват, че може да имате тежко заболяване

Автоимунните болести са група болести, характеризиращи се с хиперактивност на имунната система, която сама унищожава и унищожава здрави тъкани, кафези и органи в личния си организъм. Болестите са най-вече на имунната система, като множеството от тях директно засягат и други органи (бял дроб, щитовидна жлеза и др.), написа Obekti.bg.
Автоимунните болести протичат хронично, за тях няма лекуване. Симптомите могат да се облекчат само посредством използване на имуносупресори. Те потискат имунната система и я вършат по-слаба, само че отрицателният резултат на имуносупресорите прави организма елементарно предразположен на вирусни инфекции (грип, саркоидоза и др.). Приложението на имуносупресорите е нож с две остриета. Появяват се опасности за пораждане на нови даже банални инфекции, които могат да усложнят положението на пациента.

Автоимунната болест визира до 50 хиляди българи, съгласно Българската асоциация за автоимунни болести. Има минимум 80 типа автоимунни болести. Ако проявявате някои от тези признака, е добра концепция да се консултиете със експерт.

Отслабване: Рязката загуба на тегло може да подсказва за евентуално автоимунно заболяване. Това е изключително правилно, в случай че нормално поддържате непрекъснати килограми или не сте трансформирали диетата си. Общите автоимунни болести, които могат да причинят бърза загуба на тегло, са възпалително заболяване на червата, целиакия и болест на Грейвс.

И това е забавно: Шокиращата истина за холестерола и статините - четете тази и още потребни вести на zdrave.to

Болки в тялото: Когато мускулите и ставите по цялото тяло стартират да болят, без даже да сте прави някаква активност, която да аргументи неудобства, то това може да бъде автоимунно заболяване като ревматоиден артрит или фибромиалгия.

Загуба наизуст: Ако внезапно забележите, че не можете да си спомните значима информация или не мислите ясно, болести като множествена склероза или миастения гравис биха могли да бъдат причина. Необходимо е навреме лекуване на тези болести, с цел да се обезпечи управляемо дългоденствие на живота.

Кожни проблеми: Един от най-честите признаци за автоимунно заболяване са кожните проблеми. Понякога това могат да бъдат обриви, лишеи, доста суха кожа и рисков сърбеж. Кожното заболяване може ще бъде екзема.

Умора : Ако имате липса на сила и забелязвате, че наддавате на тегло, тъй като сте прекомерно изтощени за подготовка, може да имате цьолиакия или хепатит. Това е изключително правилно, в случай че умората продължи по-дълго от няколко месеца, даже и при една добре уравновесена диета, състояща се от пресни пълнозърнести храни и щедро количество вода.

Сухота : Сухотата е един от тези признаци, които се появяват постоянно при автоимунните заболявания. Повечето от времето, сухота се усеща в устата, очите и кожата. Диабетът е постоянно срещано заболяване, което предизвиква тези признаци.

Схващане и изтръпване: Всякакъв тип сковаване или изтръпване в тялото, което се появява постоянно в ръцете и краката са свързани с хиперфункция на отговор на антитела в организма. Ако имате някои от тези чувства, е време да се видите с медицински експерт за вярна диагноза и неотложно лекуване.

Кръвни съсиреци и импровизиран аборт: Понякога непрекъснатите кръвни съсиреци и спонтанни аборти са признаци, че тялото има някои съществени съществени проблеми. Видовете автоимунни заболявания, които предизвикват затруднения като тези са цьолиакия и антифосфолипиден синдром.

Косопад : Внезапна загуба на коса е нещо, за което да се притеснявате. Заболявания на щитовидната жлеза нормално водят до появяването на косопад, само че същото се случва и при кожни болести.

Храносмилателни проблеми : Всеки път, когато изпитвате храносмилателни проблеми, които рецидивират постоянно и не могат да бъдат лекувани с постоянно употребявани медикаменти, е време да се видите с медицински експерт за диагноза и съответно лекуване. Може да имате възпалително чревно заболяване, което всява безпорядък в тялото ви.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР