Автоджамбази масово крадат отделни части на колите като фарове, халогени

...
Автоджамбази масово крадат отделни части на колите като фарове, халогени
Коментари Харесай

Автоджамбази крадат масово дистроници

Автоджамбази всеобщо крадат обособени елементи на колите като фарове, халогени и дистроници. " Тези елементи са толкоз мечтани заради една причина - тъй като са доста скъпи. Дистрониците - това са датчици, които се слагат най-вече на скъпия клас возила ", съобщи специалистът Румен Дунев пред телевизия Bulgaria ON AIR.

Крадците работят на групи. Едните гледат дали сте се отдалечили задоволително от автомобила си и няма да се върнете скоро, до момента в който другата група се заема със същинската част. Цялата " интервенция " трае не повече от 60 секунди.

Освен че дистрониците се смъкват елементарно, елементарно се и продават. Цената за комплект варира сред 7 и 9 хиляди лв., а с цел да си купи притежателят на откраднатите елементи нови, е належащо в допълнение програмиране, което също допуска разход.

" Ако дистрониците са свалени културно - без елементи и елементи и не липсват части от решетката - застрахователите нормално отхвърлят такива вреди по откраднати детайли, защото презумпцията им е, че притежателят на автомобила може да ги демонтира, да отиде застрахователят да ги заплати, а той да ги върне ", уточни Дунев.

За да няма подозрение при възможна кражба, експертите са измислили специфичен механизъм - клетка, точно изрязана с лазер, която да даде точна индикация при злонамерена кражба и да подсигурява истинността на случилото се.

" Ако решетката се хване да се изкърти, то неизбежно ще останат счупени елементи, а дистроникът е предпазен от високолегирана неръждаема стомана и демонтажът ѝ, даже и насилственото ѝ разчупване, биха забавили доста крадците и цялата интервенция ще е обвързвана с доста звук, което неизбежно ще притегли внимание ", добави Дунев.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР