Автобусните превозвачи започват протестни действия през декември. Протестите от страна

...
Автобусните превозвачи започват протестни действия през декември. Протестите от страна
Коментари Харесай

Автобусните превозвачи заплашват с едномесечни протести

Автобусните превозвачи стартират протестни дейности през декември. Протестите от страна на автобусните превозвачи са поради неизпълнени от страната обещания за решение на проблемите в сектора. Сред тях са нерегламентираният транспорт на пасажери, ТОЛ таксите и субсидирането на бранша, заяви Магдалeна Милтенова от Конфедерацията на автобусните превозвачи.

"Основният проблем, който трябваше да бъде решен, беше нормативната смяна на Закона за автомобилните транспорти, откъдето да тръгне надлежно смяна и на останалите нормативни документи. Към днешна дата законът към момента не е финализиран, а действително измененията не са толкоз доста и огромни, с цел да изискват дълъг интервал от време. Много от дълго време са готови текстовете, само че както и различен път съм казвала, ние имаме проблем на равнище администрация. Другият проблем, който е извънредно значим за нас и който не откри решение, това е нерегламентираният транспорт на пасажери. Ясно е, че с административни дейности и ограничения този проблем не може да бъде решен. Единственият вероятен вид е инкриминиране на това действие ", изясни Милтенова пред Радио "Фокус ".

Протестни дейности на автобусните превозвачи стартират на 13 декември и ще продължат до 13 януари. Ако до тогава няма пътна карта с ясно написани поети задължения и съответни периоди, ще стартират ефикасни протестни дейности.

Преди дни от сектора предизвестиха, че поради въвеждането на тол таксите ще се наложи покачване на цената на транспортите. Според плановете рейсовете над 12 тона ще заплащат сред 5 и 9 стотинки на километър, а тези, които са под това тегло – сред 4 и 8 стотинки

Автобусните превозвачи настояват, че имат и проблем с автогаровото обслужване, както и че в случай че те не бъдат извадени от толсистемата, ще има банкрути на автобусни компании. За последните години от 3000 такива, към 1500 са банкрутирали.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР