Автобусните превозвачи ще искат среща с премиера Бойко Борисов заради

...
Автобусните превозвачи ще искат среща с премиера Бойко Борисов заради
Коментари Харесай

Скок на цените на автобусните билети с 5 %, заради екотаксите и коланите ?

Автобусните превозвачи ще желаят среща с премиера Бойко Борисов поради новите екотакси от месец юли, както и наложителното условие за колани в рейсовете, а и проблемите с видеорегистраторите. Това съобщи пред Нова телевизия представителят на автобусните превозвачи Милена Милтенова.
Очаква се, че поради новата екотакса, въведена от юли цената на автобусните билети ще нарастне с 5 %. За нас това е проблем, ние в никакъв случай не сме плащали екотакса, сподели тя и разясни, че при производителите на рейсове заплащат продуктова такса, а в този момент от нас се желае и заплащане на екотакса, т.е. за едно и също нещо се желае да се заплаща два пъти, сподели Милтенова.
„ Фабрично, има рейсове, от клас 2, който се създават без колани “, сподели Милкенова, като добави, че производителите на тези рейсове няма да желаят да ги дообрудват. По думите й, тези текстове са „ недомислени “ и „ няма да доведат до стремежи резултат “.
„ Смятам, че законът би трябвало да биде модифициран и то незабавно, текстовете са несъотносими към проблемите на пътя “. Ще стане по този начин, че вместо импорт на нови рейсове ще си препродаваме старите в България, разяснява тя.
По думите й, с въвеждането на новата екотакса, както и с новото законово условие за наложителни колани в рейсовете обновяването на автобусния парк ще бъде забавено. Става въпрос за сред 13 и 15 хиляди рейса в страната. Тя добави още, че нерегламентираният транспорт на пасажери е най-големия камшик за сектора, само че по него по този начин и не могат да се схванат със законодатели и ръководещи повече от 10 години вследствие на което 28 обитаеми места към този момент са без автобусни транспорти.

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР