Автобусните превозвачи с предупредителен протест, не искат Автомобилна камара Автобусните

...
Автобусните превозвачи с предупредителен протест, не искат Автомобилна камара Автобусните
Коментари Харесай

Автобусните превозвачи с предупредителен протест, не искат Автомобилна камара

Автобусните превозвачи с сигнален митинг, не желаят Автомобилна камара Автобусните превозвачи са мобилизирани за митинг , съобщи за Дарик Магдалена Милтенова, ръководител на Браншовия съюз за стопанска самодейност в превоза . Те ще спрат работата си през днешния ден в знак на противоречие със законопроекта за Българска автомобилна камара . Според сектора той е лобистки, като зад него стои дребна група от хора.
 
Очаква се към 2000 рейса да не потеглят по маршрутите си през днешния ден в интервала сред 14.00 и 15.30 ч. За митинга са мобилизирани структури в цялата страна. Всички, които са тръгнали преди началния час на недоволството, ще изпълнят курса си, прецизираха превозвачите. Те считат, че фрапантните ограничения са нужни, с цел да бъдат чути.

Според протестиращите законопроектът за Българска автомобилна камара е " приватизиране на държавната корупция " . Той планува тази камара да изземе функционалностите на Изпълнителна организация " Автомобилна администрация " . Така съмнителните практики, които пораждат корупция, няма да се прекратят, а ще се реалокират в една частна конструкция, показват от сектора.
 
Проектозаконът планува участието в Камарата да е наложително. То ще е обвързвано с такси и членски импорт, само че няма да дава права на членуващите в нея, считат автобусните превозвачи, които ще стачкуват през днешния ден. Според тях, един път определен Управителният съвет на Камарата, може да стане на практика закрепостен, а останалите членове няма да могат да въздействат върху неговата работата му.
 

Протестът през днешния ден е сигнален , а в случай че законопроектът не бъде отдръпнат, от 25 юни ще стартират по-мащабни протестни дейности , които ще бъдат подкрепени и от тежкотоварните превозвачи.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР