Автобусните превозвачи протестират символично, а след месец заплашват с ефективна

...
Автобусните превозвачи протестират символично, а след месец заплашват с ефективна
Коментари Харесай

Автобусни фирми протестират с/у нелегални превози

Автобусните превозвачи стачкуват алегорично, а след месец заплашват с ефикасна стачка, в случай че проблемите, които виждат в сектора, измежду които нерегламентирани транспорти, не бъдат решени.

Пред БНР Ивайло Константинов, изпълнителен шеф на Националното съдружие на автобусните превозвачи в България, акцентира, че „ ние думата тол такси не сме я загатнали нито през вчерашния ден, нито в осведомителните си меморандуми “.

„ Тол таксите са най-малкият ни проблем. Виждаме воля в хората, които работят по конфигурирането им и схващане, тъй че не мисля, че това е проблем “, сподели Константинов.

Той добави, че централната тематика са нерегламентираните транспорти и тя в действителност "води до неспособност за осъществяване на огромна част от сътрудниците от сектора ".

„ Знаете, че сигнализираме повече от 10 години за този проблем и той за жалост не откри решение в нито едно от държавните управления от това време насам. Може би последната година това държавно управление потегли да работи по тематиката по този начин, както ние чакаме. Има към този момент някакъв прогрес, имайки поради, че в Закона за придвижване по пътищата, който сега върви на публично разискване, са препоръчани промени, които са първата стъпка към решаването на казуса “, означи Ивайло Константинов.

Според него е най-добре да се почерпи опит от другите европейски страни, в които тези проблеми са позволени.

Реакцията на районното министерство

Министерството на районното развиване не може да взема отношение по желанието на превозвачите за инкриминиране на компаниите, извършващи нерегламентирани транспорти. Това съобщи през днешния ден министър Петя Аврамова в коридорите на Народното събрание, като се разгласи за преразглеждане на дълготрайните контракти на превозваческите компании.

По отношение на недоволството от въвеждането на тол такси Аврамова съобщи: „ Проблемът не е в тол таксите, аз считам, че цялото българско общество е настроено да има правдивост при потреблението на републиканската пътна мрежа и задоволително средства за ремонт, рехабилитация и градеж на нови пътища “.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР