Автобусните превозвачи предупреждават, че въвеждането на толтаксите ще повишение на

...
Автобусните превозвачи предупреждават, че въвеждането на толтаксите ще повишение на
Коментари Харесай

Поскъпват ли автобусните билети заради толтаксите?

Автобусните превозвачи предизвестяват, че въвеждането на толтаксите ще покачване на цената на транспортите.

Според плановете рейсовете над 12 тона да заплащат сред 5 и 9 стотинки на километър, а тези, които са под това тегло – сред 4 и 8 стотинки.

„ В момента заплащаме сред 1 и 1,5 стотинки за километър пробег. Предлаганото нарастване е в тежест и за сектора, и за потребителите на услугата. Ние няма по какъв начин да предоговаряме изискванията по договорите и публичните поръчки, тъй че при всички случаи рейсовете би трябвало да останат отвън толсистемата. Това няма да бъде казус, това е европейска процедура ”,обясни Магдалина Милтенова от  Конфедерация на автобусните превозвачи пред NOVA.

Тя съобщи, че превозвачите готвят митинг на 13 декември, който обаче не е привързан с въвеждането на толсистемата. По думите й повода за недоволството са неизпълнените задължения от страна на държавното управление във връзка с битката с нерегламентирания транспорт, обезпечаване на средства за финансиране на сектора и казуса със дотациите за дребните обитаеми места.

Магдалина Милтенова описа още, че автобусните превозвачи имат и проблем с автогаровото обслужване и предизвести, че в случай че те не бъдат извадени от толсистемата, ще има банкрути на автобусни компании. За последните години от 3000 такива, към 1500 са банкрутирали.

Според плановете на държавното управление услугите ще нарастнат със 7%.

„ Притесненията на автобусните превозвачи са значими за нас. В момента сме в режим на публични съвещания ”, изясни проф. Олег Асенов, член на УС на АПИ.

Той изрази вяра, че по време на консултациите ще се откри решение, което да обезпечи промяна.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР